Nicky Hopkins, ένας υπέροχος μουσικός των στούντιο

 Nicky Hopkins, ένας υπέροχος μουσικός των στούντιο

Είχε γεννηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 1944 και πέθανε 6 Σεπτεμβρίου 1994.

Η καριέρα του Nicky Hopkins συμπίπτει με την ύπαρξη του κλάσικ ροκ δούλεψε με – The Rolling Stones, Kinks, Who, Led Zeppelin, Jefferson Airplane ακόμα και με τους Beatles καθώς και Spinal Tap (πραγματικά , χωρίς αστείο, έπαιξε στο Break Like the Wind) για να αναφέρουμε κυριολεκτικά μόνο μερικά στην σχεδόν αμέτρητη συνεισφορά του σε τραγούδια και άλμπουμ που πολλοί από εμάς γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Είναι αυτονόητο ότι τον έχετε ακούσει. Μερικά μόνο από τα τραγούδια στα οποία έπαιξε περιλαμβάνουν τα «Jumping Jack Flash», «Street Fighting Man», «Gimme Shelter», «Tumbling Dice», «Angie» και «Waiting on a Friend» των Stones. Η single έκδοση του "Revolution" των Beatles καθώς και το "Imagine" του John Lennon, το "Give Me Love (Give Me Peace on Earth)" του George Harrison και τα "You're Sixteen", "Sunny Afternoon" και "Days" του Ringo Starr ” και The Kinks? "Anyway, Anyhow, Anywhere" και "Getting in Tune" των The Who καθώς και σε όλη τη διάρκεια των άλμπουμ τους My Generation και Tommy. Στο Volunteers των Jefferson Airplane στην μεγάλη επιτυχία του Τζο Κόκερ «You Are So Beautiful»… κα

Ο Νίκολας Κρίστιαν Χόπκινς γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μιας γερμανικής αεροπορικής επιδρομής στο Λονδίνο στις 24 Φεβρουαρίου 1944. Σε ηλικία τριών ετών άρχισε να παίζει πιάνο. Παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε από ασθένεια ως παιδί και σε όλη του τη ζωή - τελικά διαγνώστηκε με τη νόσο του Crohn - συνέχισε να σπουδάζει πιάνο και κέρδισε υποτροφία σε ηλικία 11 ετών για τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής. Ο Χόπκινς έφυγε από εκεί στα 16 του για να παίξει σε δύο θεμελιώδεις μπάντες των αρχών της δεκαετίας του '60 πριν από τη βρετανική ροκ: Screaming Lord Sutch and the Savages και Cyril Davies R&B All Stars. Οι αντίπαλοι πόλοι της εκπαίδευσής του ανέπτυξαν αυτό που ο συνάδελφός του Klaus Voorman χαρακτήρισε ως «τη μουσική του ιδιοφυΐα: ένας κλασικός πιανίστας με δάχτυλα rock 'n' roll».

Ο Χόπκινς άφησε το συγκρότημα του Davies για να υποβληθεί σε επεμβάσεις που παραλίγο να τον σκοτώσουν και να παραγκωνίσουν την καριέρα του για περισσότερο από ενάμιση χρόνο. Όταν ξαναβρήκε την υγεία του, αποφάσισε να αποφύγει τις ακραίες περιοδείες για συνεδριακές εργασίες. Οι ικανότητές του γρήγορα τον κέρδισαν συχνά, ειδικά από τους παραγωγούς Shel Talmy και Andrew Loog Oldham, γεγονός που οδήγησε στην παρουσία του σε ηχογραφήσεις από ηθοποιούς όπως οι The Who, Kinks, Pretty Things, Easybeats, David Bowie, Dusty Springfield και Cat Stevens μαζί με αμέτρητους άλλους. ηχογραφήσεις. Κυκλοφόρησε επίσης το πρώτο του σόλο άλμπουμ το 1966, μια συλλογή αποκλειστικά με όργανα με τίτλο The Revolutionary Piano Of Nicky Hopkins στην CBS Records.

Και μάθε στα παιδιά σου το