Πώς οι κυβερνήσεις μας δημιουργούν τεμπέληδες

Πώς οι κυβερνήσεις μας δημιουργούν τεμπέληδες

Δεν είναι Ελληνικό το φαινόμενο όπως λένε μερικοί, είναι παγκόσμια τακτική η συχνή επιδότηση σε όσους δεν θέλουν να δουλέψουν και αρκούντα στα μισά λεφτά συνήθως που τους προσφέρει σαν επίδομα η κάθε κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκπαιδεύσει μετανάστες και πρόσφυγες για να εργασθούν στον τουρισμό όπου υπάρχει έλλειψη από εργατικά χέρια σε πολλές κατηγορίες και ειδικά σ' αυτές που αμείβονται λογικά λιγότερο, δηλαδή καθαρίστριες και άλλες βοηθητικές δουλειές.

Πολλοί όμως βρίζουν την αρμόδια υπουργό κατηγορώντας την ότι η κυβέρνηση της στέλνει στο εξωτερικό τα παιδιά μας και δίνει δουλειά στους μετανάστες.

Δηλαδή ψάχνουν και δέχονται να δουλέψουν οι Έλληνες σε βοηθητικές δουλειές στον τουρισμό;

Πολλές πληροφορίες μου λένε πως όχι, κανείς δεν θέλει να πάει να δουλέψει, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και στις αγροτικές δουλειές, ακόμα και οι ξένοι που κάποτε παρακαλούσαν να δουλέψουν με ελάχιστο μεροκάματο και χωρίς ένσημα.

Τώρα τους προσφέρουν δουλειά σε ταβέρνες το καλοκαίρι, με ένσημα και αμοιβή 1200 ευρώ και δεν πάνε, όλοι Έλληνες και ξένοι προτιμούν να παίρνουν 5-6 κατοστάρικα σαν επίδομα και να κάθονται, εκτός και αν είναι πολύ εύκολη η δουλειά.

Για πηγαίντε στην κεντρική αγορά, ποιοι δουλεύουν εκεί, Έλληνες είναι μόνο μερικοί ιδιοκτήτες.

Στις εργολαβίες στους δρόμους, στις οικοδομές, τι δουλεύουν; Έλληνες; δεν νομίζω, όλοι κυνηγούν πια τα εύκολο χρήμα και τα επιδόματα.

Τα ίδια γίνονται και σε άλλες χώρες, όχι μόνο εδώ.

Οι Έλληνες για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι μια θέση στο δημόσιο και αυτό τους το προσφέρουν όλες οι κυβερνήσεις, αφού έτσι έχουν μόνιμους ψηφοφόρους, γιατί σε μερικά χρόνια δεν θα ψηφίζουν, γιατί νομίζετε ότι καλλιεργούν τον φανατισμό.

Κώστας Ζουγρής