Ανίκανη να αντιδράσει η κυβέρνηση στην πίεση που της ασκείται από παντού

Ανίκανη να αντιδράσει η κυβέρνηση στην πίεση που της ασκείται από παντού

Σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, τα οποία στην πλειοψηφία τους ανήκουν στους λίγους επιχειρηματίες που κατευθύνουν τις τύχες της χώρας, πιέζουν με διάφορους τρόπους την κυβέρνηση προσπαθώντας ο καθένας να εξασφαλίσει κάτι περισσότερο.

Θα είναι σχεδόν απίθανο να καταφέρει ο Μητσοτάκης να επιζήσει πολιτικά και το πιθανότερο είναι το να έχει την τύχη του πατέρα του.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να το καταλάβει αυτό διαβάζοντας τα θέματα στον καθημερινό ψηφιακό και έντυπο πεδίο ενημέρωσης.

Πιέσεις ασκούν και οι Έλληνες και ξένοι οικονομικοί παράγοντες με το Ελληνικό χρηματιστήριο να ανοίγει με -2% την στιγμή που όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά, ίσως ακόμα και αυτό της Ουκρανίας γύρισαν στα πρώτα 10' ανοδικά.

Η στοχοποίηση του Μητσοτάκη είναι ενορχηστρωμένη και δεν αποκλείεται να έχει και εσωκομματική προέλευση, αλλά τα πιο πολλά δεξιά ΜΜΕ ελέγχονται προφανώς από Καραμανλικούς, Σαμαρικούς και άλλους κύκλους, οι Μητσοτάκηδες πάντα ήταν ξένο σώμα για την ΝΔ η οποία τον επέλεξε, όπως και τον πατέρα τους, αλλά δεν τους θεωρεί δικούς της.

Όλοι γράφουν για την ακρίβεια, κανείς όμως δεν μας λέει ότι στην Ελλάδα συμβαίνει ότι και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, βέβαια εκεί έχουν ψηλότερους μισθούς, αλλά αν και οι δικοί μας επιχειρηματίες πλήρωναν περισσότερα δεν θα έφευγαν τα παιδιά μας στο εξωτερικό.

Κώστας Ζουγρής