Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον πλανήτη Γη, στο εξής τα προβλήματα θα είναι πιο συχνά

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον πλανήτη Γη, στο εξής τα προβλήματα θα είναι πιο συχνά

Όσοι περιμένουν το τέλος της πανδημίας, την λύση στο θέμα της Ουκρανίας, την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, τον έλεγχο της κλιματικής αλλαγής και άλλα πολλά, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και να συμβεί κάτι από αυτά, άμεσα θα αντικατασταθούν από κάτι άλλο.

Οι μεγάλες δυνάμεις έχουν βρει νέο τρόπο να παίζουν και να ελέγχουν τον ανθρώπινο πληθυσμό, τα προβλήματα είναι υπαρκτά, αλλά αυτοί μέσω των ΜΜΕ τους δίνουν την διάσταση που θέλουν.

Ένα μικρό παράδειγμα είναι η χώρα μας, ελάχιστοι άνθρωποι ελέγχουν τα μεγαλύτερα μέσα σε τηλεόραση, διαδίκτυο και έντυπα και σχετικά εύκολα μπορούν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη.

Προφητικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας γίνονται τώρα πραγματικότητα και ο Μεγάλος αδελφός κατευθύνει τα πάντα και στο βάθος η Κίνα που σχετικά αθόρυβα κτίζει θέσεις και ουσιαστικά αυτό είναι το πρόβλημα των ΗΠΑ και της Ρωσίας και όχι η Ουκρανία.

Η Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα από αυτά που είναι στην βουλή που να θέλουν να αλλάξει, όλοι βολεύονται και περιμένουν την σειρά τους, οι πιο δεύτεροι, όλο και κάτι τσιμπάνε.

Η πανδημία θα τελειώσει, αλλά αμέσως σχεδόν θα εμφανισθεί καινούργια, σιγά μην αφήσουν να χαθεί τέτοια ευκαιρία.

Πώς μπορεί να αντιδράσει ο άνθρωπος; κάποτε θα γίνει, η φτώχεια θα απλώνεται σε πιο πολύ κόσμο με διάφορες αφορμές και ο στόχος των πλουσίων θα παραμένει πάντα η αύξηση του πλούτου τους, κάτι που μοιραία θα κάνει πιο φτωχούς τους άλλους.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα θα έλθουν από το διαδίκτυο με την εμφάνιση αυτών που θα ζητούν χρήματα για να μην προκαλέσουν πολέμους ή πυρηνικές κρίσεις, ακόμα δεν έχουμε ή μάλλον δεν έχετε δει τίποτα.

Πολύ αισιοδοξία έτσι, αλίμονο όλα πάνε ρολόι, τα πάντα είναι υπό έλεγχο, χάσαμε τον Τράγκα ο οποίος δεν πρόλαβε να υλοποιήσει το όνειρο του να κάνει σπίτι για τους άστεγους, όπως ακούσαμε σε πρωινάδικο, αλλά υπάρχει ο Πετράκος, ο Βελόπουλος, από τους εναλλακτικούς και βέβαια οι Μητσοτάκης και Τσίπρας που ελέγχουν τα προβλήματα, ενώ έχουν λύσεις και για όλα, κάτι σαν δύο Biden σε ένα.

Κώστας Ζουγρής

Και μάθε στα παιδιά σου το