Είναι μία πραγματικότητα, οι περισσότεροι νέοι αγνοούν τους μεγάλους σε ηλικία και αξία καλλιτέχνες

Είναι μία πραγματικότητα, οι περισσότεροι νέοι αγνοούν τους μεγάλους σε ηλικία και αξία καλλιτέχνες

Σε μια παρέμβαση του από το Albuquerque o φίλος Σάββας επισήμανε ότι η αντιπαράθεση του Neil Young με το Spotify για το podcast του Joe Rogan βοήθησε στο να γίνει γνωστός ο Young σε νεαρά άτομα που θα αγνοούσαν την ύπαρξη του.

Αυτό είναι μία πραγματικότητα και οι περισσότεροι νέοι έχουν πια τα δικά τους είδωλα στην μουσική και αγνοούν την ιστορία της, κάτι που συμβαίνει βέβαια σε κάθε γενιά.

Στο πέρασμα του χρόνου αυτοί που περνάνε στις μνήμες των νεότερων είναι λίγοι και συνήθως αυτοί που η μουσική ή οι στίχοι τους έχουν κάτι το ξεχωριστό, σημασία έχει βέβαια και ένας πρόωρος θάνατος σε νεαρή ηλικία.

Ο Neil Young έχει γράψει ιστορικά τραγούδια, όμως δύσκολα θα ισχυριζόμουν ότι αρκετά από αυτά θα ακούγονται σε 50 χρόνια από τώρα και αυτό το πετυχαίνουν συνήθως άλμπουμ και όχι μεμονωμένα τραγούδια, το Harvest που συμπλήρωσε 50 χρόνια είναι ένα από αυτά, αλλά ποιος πιτσιρικάς ξέρει την ύπαρξη του, ίσως να ξέρει το Heart Of Gold.

Τι να κάνουμε, έτσι είναι, η ζωή προχωράει κι εμείς προσπαθούμε πάντα, από μικροί προσπαθούμε να παντρέψουμε το χθες με το σήμερα, η ανταπόκριση σας δείχνει ότι κάτι κάνουμε και ευχαριστούμε.

Κώστας Ζουγρής

Και μάθε στα παιδιά σου το

4stis5.com