Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να αυτονομηθεί από τον υπόλοιπο πλανήτη κοροϊδεύει τον εαυτό του και το περιβάλλον του

Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να αυτονομηθεί από τον υπόλοιπο πλανήτη κοροϊδεύει τον εαυτό του και το περιβάλλον του

Παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις διαπιστώνω ότι ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα είναι συνέχεια αυτού που συμβαίνει στο διεθνές περιβάλλον και η Ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από να ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις.

Τώρα το αν ο πληθωρισμός είναι 6% στην Αγγλία και εδώ 6,2% δεν είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία ίσως δεν μπορεί να επέμβει.

Ναι θα μπορούσε να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα, αλλά αυτό δεν το έχει κάνει καμία κυβέρνηση και αν το κάνει θα είναι σαν να αυτοκτονεί σε μία χώρα που οι πολίτες πιστεύουν ότι το κράτος είναι μία μηχανή που παράγει χρήματα και οι πολίτες δεν έχουν υποχρέωση να πληρώνουν φόρους, όλους θα τους καλύπτει το λεφτόδενδρο.

Η μία πλευρά χρεώνει τα πάντα στον Μητσοτάκη, ακρίβεια, πανδημία, φυσικές καταστροφές και γενικά οτιδήποτε άσχημο, ενώ παράλληλα υπόσχεται σαν ιδανικός πλανητάρχης ότι τα πάντα θα λυθούν αν αλλάξει η κυβέρνηση, σαν να ζούμε στην εποχή που θα πήγαινε ο άλλος το βράδυ στο Εθνικό τυπογραφείο να τυπώσει ευρώ.

Από την άλλη η κυβέρνηση είναι σαν να ζει σε νιρβάνα, ενώ δεν κάνει τίποτα παρά να μοιράζει επιδόματα, ακόμα και σε άτομα για τα οποία ελάχιστοι από τους Έλληνες θα συμφωνούν, αυξάνει το χρέος και ακολουθεί πιστά τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Δύσκολα θα απαλλαγούμε από τα ελαττώματα μας, όλα τα κόμματα είναι πια επιχειρήσεις με μέτριους, συνήθως ανεπάγγελτους πολιτικούς να κατευθύνουν τις τύχες της χώρας.

Τι θα γίνει; όλο και χειρότερα, μέχρι που όλη η χώρα θα ανήκει πια στους ξένους με τα ακίνητα της και τις επιχειρήσεις της και εκατομμύρια μετανάστες που θα μπορούσαν να διορθώσουν πολλά, αν όμως δούλευαν επίσημα, πλήρωναν φόρους και έβγαζαν συγκεκριμένα χρήματα στο εξωτερικό από τις αμοιβές τους, ή αν αυτό σας φαίνεται τολμηρό και έχετε δίκιο, θα βγάζουν χρήματα που έχουν αποκτήσει επίσημα..

Κώστας Ζουγρής