Όταν φλερτάρουμε με τη φτώχεια και μας τριγυρίζουν εκατομμύρια

Όταν φλερτάρουμε με τη φτώχεια και μας τριγυρίζουν εκατομμύρια

Την περασμένη εβδομάδα έγραψα ένα άρθρο για την ακρίβεια και την ανάπτυξη η οποία μας τριγυρίζει αλλά δεν μπορεί να βρει τον δρόμο για την γειτονιά μας.

Ένας φίλος έκανε παρέμβαση με σχόλιο του και έγραψε ότι ας μην υπερβάλουμε, δεν υπάρχει πείνα στην Ελλάδα.

Ναι κι εγώ το πιστεύω, δεν υπάρχει πείνα, άλλωστε δεν έγραψε εγώ κάτι τέτοιο. Όμως τις τελευταίες ώρες παντού διαβάζουμε για τον πληθωρισμό που καλπάζει και είναι ο μεγαλύτερος εδώ και 20 χρόνια.

Πριν από μερικές ώρες μου τηλεφώνησαν από την τηλεφωνική εταιρεία με την οποίο συνεργάζομαι και μου είπαν ότι με 9 ευρώ περισσότερα τον μήνα θα μπορέσω να αναβαθμίσω την σύνδεση μου με το Internet.

Ένας από τους γιους μου μου είπε ότι Μπαμπά αυτό είναι 108 ευρώ τον χρόνο, θες να τα δώσεις;

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό σκέφτηκα ότι κάθε μήνα δίνω γύρω στα 500 ευρώ σε ρεύμα, φυσικό αέριο, νερό και τηλέφωνα και λίγα λέω, ειδικά τον χειμώνα, που για δικό τους λόγο δεν ήλθαν να μετρήσουν το ρεύμα και θα μας έλθει άγνωστο πόσο τον Απρίλιο μαζί με την άνοιξη της εποχής και της Ελληνικής οικονομίας την οποία μας παρέχει η τωρινή κυβέρνηση ή θα μας την φέρει αυτός που διεκδικεί την εξουσία.

500 ευρώ δεν είναι λίγα, είναι σημαντικό ποσό για έναν που δεν έχει καλό μισθό, απόθεμα από το παρελθόν από ιδιωτική επιχείρηση, γιατί σαν μισθωτός δεν το συζητάω, είσαι σε μεγάλο ποσοστό τελειωμένος.

Τι κάνουμε λοιπόν Β. και δεν πεινάμε, αντί να φάμε συνήθως μεγάλα ψάρια, τρώμε σαρδέλες από την αγορά ή την λαϊκή που έχουν και την νοστιμιά τους, παίρνουμε τυρόπιτες από το σούπερ μάρκετ και όχι τον φούρνο, δεν αγοράζουμε επώνυμα προϊόντα, όπου υπάρχει η δυνατότητα και γενικά 'προσέχουμε' τις αγορές μας, όχι όλοι, αλλά τουλάχιστον εγώ τις προσέχω.

Τώρα για το τηλέφωνο, επειδή τα έξοδα τρέχουν και βοήθεια δεν πρόκειται να δω από αυτή την κυβέρνηση, ούτε και από άλλη αν ενδεχομένως αλλάξει, δεν θα προχωρήσω στην αλλαγή της σύνδεσης και θα παλεύω κάθε μέρα με την αργή ταχύτητα να ικανοποιήσω τα μερικά εκατομμύρια των επισκεπτών μας, οι οποίοι, δίκιο έχουν, έμαθαν στην ενημέρωση μας και μας στηρίζουν βλέποντας την σελίδα μας, όμως δε έχουν λόγο να μας στηρίξουν και οικονομικά ή να μας πληρώνουν το τηλέφωνο, όπως τραγουδούσε ένα παιδάκι πριν από αιώνες, ο Νικολάκης (Νίκος Νομικός), Το Τζιτζίκι Όλα είναι πληρωμένα'

Κώστας Ζουγρής