Είναι η οικονομία βλάκα!, οι δείκτες βελτιώνονται, ο κόσμος όμως δεν τα βγάζει πέρα με την ακρίβεια

Είναι η οικονομία βλάκα!, οι δείκτες βελτιώνονται, ο κόσμος όμως δεν τα βγάζει πέρα με την ακρίβεια

Η φράση που είπε κάποιος από το επιτελείο του Bill Clinton λίγο πριν από τις εκλογές του 1992 στις ΗΠΑ, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές και θα είναι πάντα επίκαιρη σε κάθε οικονομική κρίση.

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του επαίρονται για την καλή κατάσταση της οικονομίας, τους βελτιωμένους δείκτες σε όλους τους τομείς και τις προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

Ξεχνούν όμως ότι αυτοί που ψηφίζουν δεν είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που αυξάνουν τα κέρδη τους, ούτε οι Παράνομοι μετανάστες που εισπράττουν τις επιδοτήσεις για να παραμείνουν στην Ελλάδα και να μην διαφύγουν στην υπόλοιπη Ευρώπη οι πλούσιες χώρες της οποίας θέλουν μόνο τους απαραίτητους μετανάστες για να κινηθεί η οικονομία τους.

Με όποιον απλό άνθρωπο και αν μιλήσεις θα ακούσεις παράπονα ότι δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τις αυξήσεις των τιμών, στην ενέργεια, τα τρόφιμα, σε όλα, γιατί όλοι τώρα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την συγκυρία και να αυξήσουν τις τιμές τους.

Πριν από λίγο στο σούπερ μάρκετ, διαπίστωσα 20% αύξηση στα ψάρια ιχθυοτροφείου, δηλαδή επειδή θα πληρώσει 10 ευρώ παραπάνω βενζίνη σε ένα δρομολόγιο ο έμπορας ψαριών που μεταφέρει τόνους καθημερινά στα μαγαζιά, μας φορτώνει με 20% στο κιλό, γι' αυτό ο κομμουνισμός θα γυρίσει ξανά και όχι βέβαια η αριστερά αλλά Ελληνικά ή Αμερικάνικα, γιατί και οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί και μαύροι, όπως ο Kanye West και ο Jay Z αριστεροί είναι, αν και δισεκατομμυριούχοι, ή οι άλλοι με τα 50 σπίτια.

Ο Μητσοτάκης δυστυχώς δεν μπορεί να ελέγξει τις τιμές, όχι ότι θα μπορούσε να τις ελέγξει βέβαια κάποιο από τα υπόλοιπα κόμματα που τον ακολουθούν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ αλλά αυτοί δεν χάνουν τίποτα να υπόσχονται τα πάντα. Κανονικά θα έπρεπε να γίνουν πλανητάρχες να διορθώσουν τα πάντα, να διώξουν την πανδημία, να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή και βέβαια να κάνουν ντα το κεφάλαιο, Αμερικάνικο, Ρώσικο ή Κινέζικο και να σταματήσει η ακρίβεια

Κώστας Ζουγρής