Τι είναι απαγορευμένο

Τι είναι απαγορευμένο

Δυστυχώς ο έλεγχος των μέσων που ελέγχουν στο διαδίκτυο έχει ξεφύγει. Τα τελευταία χρόνια η θρησκεία δέχεται πιο συχνά επιθέσεις από όσους δεν πιστεύουν και είναι βέβαια δικαίωμα τους, όμως με κάθε ευκαιρία όλα δείχνουν ότι αυτοί που είναι πιο κοντά στην θρησκεία είναι πολλοί περισσότεροι από αυτούς που συχνά εκδηλώνουν με κάθε τρόπο την αντίθεση τους σε ότι έχει σχέση ε την θρησκεία. Είναι οι ίδιοι που βγάζουν σπυριά όταν βλέπουν να ταυτίζεται η σύγχρονη Ελλάδα με την αρχαία, πιστεύουν ότι τα ίδια δικαιώματα με εμάς στην ιστορία μας έχουν όλοι οι γείτονες μας.

Αυτό είναι στα πλαίσια της γενικής άρνησης της ιστορίας και είναι κοινή γραμμή με αυτούς που έχουν αποβάλλει από τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια τα αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά, εκεί βέβαια αυτό έγινε για καθαρά .πολιτικούς λόγους, γιατί οι Αμερικανοί, όπως και οι Ρώσοι είναι από τους λαούς με τους πιο πολλούς πιστούς στην θρησκεία

Όμως στην χώρα μας γνωρίζουν τεράστια επιτυχία οι ταινίες και σειρές που έχουν σχέση με την θρησκεία και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο άνθρωπος του Θεού και η σειρά για τον 'Αγιο Παΐσιο είναι από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα.

Κώστας Ζουγρής