Ο κόσμος άλλαξε και στα όσκαρ, όπως έχει αλλάξει στα πάντα

Ο κόσμος άλλαξε και στα όσκαρ, όπως έχει αλλάξει στα πάντα

Το Encanto γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σαν ταινία, αλλά και σαν άλμπουμ με τα τραγούδια του να μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις των τσαρτς.

Μία εύλογη απορία έχουν οι φίλοι της μουσικής, το γιατί η ακαδημία των όσκαρ αγνόησε τις μεγάλες επιτυχίες που έχει η ταινία στην κατηγορία του τραγουδιού.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα.

Εδώ και μερικά χρόνια, δεν ξέρω από πότε, οι εταιρείες είναι αυτές που προτείνουν ποιες ταινίες θα διαγωνισθούν, ποια τραγούδια και γενικά κατευθύνουν όχι μόνο τα όσκαρ, αλλά και τα γκράμυ και άλλα βραβεία.

Ας πούμε στην κατηγορία ξένης ταινίας κανονικά θα έπρεπε η ακαδημία να βλέπει όλες τις ταινίες και να αποφασίζει, αυτό βέβαια είναι τεχνικώς αδύνατον, όμως στα τραγούδια είναι αδιανόητο και μάλλον γελοίο, επειδή η Disney ήθελε να βάλει σαν υποψήφιο άλλο τραγούδι, να μην είναι το We Don't Talk About Bruno.

Σκεφτείτε να μην ήθελε το Netflix να βάλει το Power Of The Dog, μιλάμε για μία απόλυτα ελεγχόμενη κατάσταση, παλιά δεν νομίζω να γινότανε το ίδιο, στηνότανε η επιτροπή και έβλεπε πολλές ταινίες και αποφάσιζε.

Κώστας Ζουγρής