Δεν μπορείτε να φαντασθείτε που θα οδηγήσει η ακρίβεια στην ενέργεια

Πέρασε το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη και το πρώτο θέμα στις συζητήσεις είναι το ρεύμα, το φυσικό αέριο και γενικά η ενέργεια.

Αυτή που κινούν τα νήματα στον πλανήτη κάθε 2-3 χρόνια συνήθως αλλάζουν τις προτιμήσεις τους και ρίχνουν το βάρος τους πότε στα μέταλλα, στο χρυσό, στο πετρέλαιο, στις μετοχές, τα ομόλογα, στο δολάριο ή του Ευρώ ή κάποιο άλλο νόμισμα, ακόμα και τα κρυπτονομίσματα, όπως τα αποκαλούν.

Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, που το ξέρουν όσοι έχουν μεγάλα κεφάλαια και συχνά εγκλωβίζουν την πλειοψηφία του κόσμου, κάποιοι βέβαια κερδίζουν, αν δεν είναι πολλοί άπληστοι και αποσυρθούν εγκαίρως.

Αυτό που θα συμβεί τώρα όμως θα είναι η αύξηση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας με ότι σημαίνει αυτό.

Η πυρηνική ενέργεια είναι φθηνή, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και πιο οικονομική. Όμως αν τύχει ' η στραβή' και συμβεί το ατύχημα, θα γίνει αυτό που έβλεπαν οι παλιοί στα Φλίπερ, το TILT.

Κανείς δεν ξέρει τις πραγματικές επιπτώσεις του Τσερνόμπιλ, της Ιαπωνίας και άλλων περιπτώσεων που δεν ξέρουμε, δυστυχώς οι ανθρώπινες ανάγκες σε ενέργεια και όλο και νεότερα πράγματα θα οδηγήσουν κάποτε στο τέλος του πλανήτη, τι μας νοιάζει εμάς; κανείς δεν ξέρει, δεν υπάρχει συμβόλαιο για το πότε θα γίνει το κακό.

Περνούσαμε καλύτερα τότε που δεν υπήρχαν τα οχήματα και ο κόσμος έκανε βόλτες με τα άλογα; αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση, αλλά κάποτε σ' αυτά θα επιστρέψει η ανθρωπότητα σύμφωνα με αυτούς που πιστεύουν ότι αυτά έχουν συμβεί ξανά στο παρελθόν,

Κώστας Ζουγρής