Τι θυμόμαστε από την γνωριμία μας με τον Meat Loaf...

Τι θυμόμαστε από την γνωριμία μας με τον Meat Loaf...

Από τον Κώστα Ζουγρή

Ωραίο συναίσθημα το να σου άρεσε το Bat Out Of Hell του Meat Loaf και να έχεις την τύχη να τον γνωρίσεις
Η είδηση του θανάτου του Meat Loaf σήμανε συναγερμό στους φίλους της μουσικής, ο εκλειπών ήταν ένας τραγουδιστής που με την συμμετοχή του σε μερικά άλμπουμ είχε χαρίσει στο ροκ σημαντικές στιγμές.

Το Bat Out Of Hell δεν ήταν τυχαίο άλμπουμ, ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα Αμερικάνικα, όχι μόνο στην δεκαετία του '70, αλλά σε όλη την ιστορία της μουσικής.

Θα έλεγα ότι ο παραγωγός Tod Rundgren κατάφερε να αξιοποιήσει εμπορικά όλα τα στοιχεία που υπήρχαν στο Born To Run του Springsteen.

Στο άλμπουμ παίζουν οι Roy Bittan και Max Winberg συνεργάτες του Springsteen, ενώ ο Steve Van Zandt κι αυτός από το περιβάλλον του Bruce, τον σύστησε στην εταιρεία Cleveland Int. παρακλάδι της Epic που ανήκε στην Sony.

Ακόμα και σήμερα τα τραγούδια του άλμπουμ ακούγονται σχετικά συχνά στο ραδιόφωνο, ενώ ο θάνατος του Meat Loaf έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα γιατί εκτός από τα τραγούδια του, ήταν και αγαπητός τύπος.

Το 1977 όσοι μας άκουγαν θα θυμούνται την προβολή που είχαμε κάνει στο άλμπουμ, το οποίο δεν πήγε και άσχημα εμπορικά στην Ελλάδα, αλλά δεν συγκίνησε ιδιαίτερα αυτούς που έγραφαν για μουσική τότε.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε μια εποχή που κυριαρχούσαν το πανκ και η ντίσκο, αλλά κατάφερε να τα επισκιάσει και τα δύο και παρά τις μέτριες κριτικές, έγραψε την ιστορία του με πωλήσεις δεκάδων εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο, δηλαδή ίσως περισσότερα από όσο πούλησαν όλα τα ονόματα του πανκ μαζί μέχρι σήμερα.

Ο Meat Loaf από την δεκαετία του '60 μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα σε θεατρικές σκηνές, είχε παίξει στην παράσταση του Hair στο Broadway και στην μουσική με την συμμετοχή του σε διάφορα σχήματα.

Το 1993, μαζί με τον Γιάννη Πετρίδη γνωρίσαμε τον Meat Loaf στην παρουσίαση την πετυχημένης αναβίωσης της ιστορίας Bat Out Of Hell με το δεύτερο μέρος που σαν άλμπουμ κατάφερε να γίνει Νο 1 σε Αγγλία και ΗΠΑ ενώ μεγάλη επιτυχία έγινε το τραγούδι I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That).

Στις Γαλλικές Άλπεις ανταλλάξαμε τις αναμνήσεις μας από τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες της δεκαετίας του '60 που αγαπήσαμε και οι προτιμήσεις μας είχαν αρκετές ομοιότητες.

Θυμάμαι μας έλεγε πώς ηχογράφησε στο στούντιο που οι ? And the Mysterians είχαν γράψει το 96 Tears, το στούντιο ήταν στο ίδιο τετράγωνο με το σπίτι του φίλου του όπου έμενε τότε, είχαν μαζί συγκρότημα.

Πάντα του άρεσε η θεατρικού ύφους ερμηνεία στα τραγούδια του, ποτέ δεν ήθελε να τραγουδάει στα μπαρ, γι' αυτό και έπαιξε στο θέατρο από νεαρή ηλικία.

O Andrew Lloyd Webber του είπε να πει χαιρετίσματα στον Jim Steinman στον παράδεισο όπου τώρα θα συζητάνε για το τι έγινε στους λίγους μήνες που είχε χωρίσει ο ένας από τον άλλο. Ο Steinman πέθανε πέρυσι τον Απρίλιο.