Είναι λάθος αντίληψη να ψάχνεις για απτές αποδείξεις προκειμένου να πιστέψεις

Είναι λάθος αντίληψη να ψάχνεις για απτές αποδείξεις προκειμένου να πιστέψεις

Είναι λάθος αντίληψη να ψάχνεις για απτές αποδείξεις προκειμένου να πιστέψεις. Ένας μαγνήτης έλκει τα μεταλλικά αντικείμενα λόγω ύπαρξης μη ορατού μαγνητικού πεδίου.Το ότι δεν είναι ορατό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Το αντίθετο.

Τέλος ο Αϊνστάιν είχε πει την επιγραμματική φράση ότι «ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το σύμπαν», εννοώντας ότι το σύμπαν διαθέτει μια θαυμαστή αρμονία, μια δομή όπου τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπου όλα είναι χτισμένα με απόλυτη σοφία και καθετί μπορεί να εξηγηθεί πλήρως μέσα από την επιστημονική έρευνα.

Ήταν αντίθετος βέβαια με τις θρησκείες-όπως και εσύ- αλλά δεχόταν ότι η ζωή δεν είναι τυχαίο δημιούργημα. Αλλά γιατί κουράζεσαι. Ρώτησαν κάποτε κάποιον 85χρονο ηθοποιό νομίζω μεγάλο και επιτυχημένο αν πιστεύει στον Θεό και εκείνος απάντησε.

«Πλάκα μου κάνεις είμαι 85 χρονών, σε τι άλλο θα μπορούσα να πιστεύω». Χωρίς να πιστεύω σε ανταμοιβές μεταθανάτιες, πιλάφια και γκόμενες σε μια άλλη ζωή, αισθάνομαι ότι με τον Χριστό μέσα μου είμαι, γεμάτος και προχωράω. Να'στε ευλογημένοι. Αμήν.

Art Rock Heaven