Το 2022 έρχεται ολοταχώς και σε 78 χρόνια αλλάζουμε αιώνα. Θα που πείτε «τρέχω» γρήγορα, βιάζομαι να μεγαλώσω, να γεράσω… άστο καλύτερα

Το 2022 έρχεται ολοταχώς και σε 78 χρόνια αλλάζουμε αιώνα. Θα που πείτε «τρέχω» γρήγορα, βιάζομαι να μεγαλώσω, να γεράσω… άστο καλύτερα

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Το 2022 έρχεται ολοταχώς και σε 78 χρόνια αλλάζουμε αιώνα. Θα που πείτε «τρέχω» γρήγορα, βιάζομαι να μεγαλώσω, να γεράσω… άστο καλύτερα.

Όταν έχεις να κάνεις με γεγονότα, με μη αντιστρέψιμα αποτελέσματα οι ευχές δεν πιάνουν. Αυτό δεν μας εμποδίζει να κάνουμε όνειρα για το μέλλον. Ένα μέλλον που το ζούμε τώρα λίγο περιορισμένα , κάνοντας μαθήματα ελληνικού αλφαβήτου στο «κρυφό σχολείο» του Μόσιαλου, του Φάουτσι και του Τσιόδρα. Αν οι «δάσκαλοι» έχουν δίκιο, είμαστε ακόμη στο όμικρον, έχουμε λοιπόν δρόμο μέχρι το ωμέγα. Κρατάτε γερά, οι «φτωχοί» μας πρόγονοι έζησαν χειρότερα. Αυτό μάλλον το ξεχνάμε όλοι εμείς που έχουμε αφήσει να καταστροφικά χρόνια του παρελθόντος «κρυμμένα» στα βιβλία ιστορίας, σε κιτρινισμένες εφημερίδες και περιοδικά, αγγίζοντας μόνο την επιφάνεια, με το βλέμμα της έκπληξης και απορίας να περνά γρήγορα τα γεγονότα και να γίνεται θολή εικόνα. Κανείς δεν θέλει να θυμάται τα «κακά», όλοι προσπερνάμε την καθημερινή πραγματικότητα για μια νέα πραγματικότητα που θα μας βολεύει.
Επειδή δεν είμαι ούτε μάντης, ούτε πολιτικός για να δίνω υποσχέσεις για το μέλλον, θα κάνω ένα flashback και αν είμαι και λίγο Άντζελα Δημητρίου μπορεί «αύριο» να κάνω και Comeback.

Ας «μπερδέψουμε» λοιπόν λίγο το παρελθόν με το μέλλον, έτσι για πλάκα, έτσι για το γιορτινό τραπέζι με το ή χωρίς δώρα, αρκεί να είμαστε όλοι εκεί εν υγεία.

to mellon einai edw 1

1969 -Περιμένοντας στο σταθμό του ΚΤΕΛ στο ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Εφημερίδα, περιοδικό, ατομική τηλεόραση (με κερματοδέκτη) και αναπαυτικά καθίσματα. Μήπως οι εδώ υπεύθυνοι εκσυγχρονιστές ν’ αρχίσουν να παίρνουν ιδέες και στροφές.

to mellon einai edw 2

1972 –Το πρώτο «ποντίκι» επί το έργον από την “Delta One Ltd.”
1981 – Byte magazine: Ρολόι-κομπιούτερ με μικρο-δισκέτα αλά James Bond,

to mellon einai edw 3

1982 –SEIKO TV-SMARTWATCH & 2021 – APPLE WATCH “SAFARI-5”
Συγκρίνετε ομορφιά, τεχνολογία και ότι άλλο επιθυμείτε.

to mellon einai edw 4

1964 –WESTERN ELECTRIC : Τηλέφωνο με εικόνα & καλωδιακή τηλεόραση. Εσείς πότε μάθατε για πρώτη φορά την NOVA και το SKYPE;

to mellon einai edw 5

 

1964 –PHILCO TV. Μικρή σαν κιάλια όπως λέει και στην διαφήμιση. Θες να πας εκδρομή στα χιόνια στην Αράχωβα και τον Παρνασσό, πως θα περνάς την ώρα σου.

to mellon einai edw 6

 

1933 – ITERAVTO. Πρωτόγονο GPS αλλά σε κείνο το μακρινό παρελθόν χρήσιμο. Γιατί τώρα που έχει εξελιχθεί δηλαδή ξέρουμε να το χρησιμοποιούμε όλοι εύκολα.

to mellon einai edw 7

 

1950 –Για όλους εκείνους που έχουν βαρεθεί τα delivery και τις γνωστές αλυσίδες καφέ κάλλιστα μπορούσαν από παλιά ν’ απολαμβάνουν οδήγηση και καφεδάκι σπιτικό. Τόσο απλά.

1962 – Όσο για την μουσική στο σπίτι τα Χριστούγεννα μπορείτε να κάνετε την έκπληξη με εντοιχισμένο-ολοκληρωμένο σύστημα Hi-Fi pickup-radio. NUTONE (4 σε 1) και καλές γιορτές.

to mellon einai edw 8

 

1916 ΛΟΝΔΙΝΟ & 1918 ΠΟΡΤΟ – Όσο για το πώς θα μετακινηθείτε στις γιορτές από σπίτι σε σπίτι με άδεια ή γεμάτα χέρια, ο τρόπος απλός παλιός και σύγχρονος. Με ηλεκτρικό scooter.

to mellon einai edw 9

Αυτά και καλές και ασφαλείς γιορτές για όλους.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΟΛΟΓΚΑΣ

Δείτε ακόμη:

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>> Μέρος 'Α

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>

>>