Είναι τα Ευαγγέλια φιλοσοφικά κείμενα;

Είναι τα Ευαγγέλια φιλοσοφικά κείμενα;

Κατ αρχάς ο Ιησούς είναι ο μόνος ο οποίος είπε ότι είναι Θεός. Κανείς άλλος δεν το είπε. Άρα ή έλεγε αλήθεια ή ήταν παλαβός. Δεύτερον οι απόστολοι όλοι βρήκαν φρικτό θάνατο από τους Ρωμαίους. Θα μπορούσαν να γλιτώσουν αν έλεγαν ότι δεν πιστεύουν. Για να προτιμήσουν το θάνατο μάλλον είδαν κάτι που θα τους έπεισε γι αυτό. Από θαύματα, μέχρι και-γιατί όχι- την Ανάσταση. Και πολλά άλλα φίλε.

Η συζήτηση που κάνουμε είναι φιλοσοφία. Τα κείμενα δεν νομίζω. Κάποια μεταγενέστερα σίγουρα θα είναι.Αλλά αν τα δούμε έτσι τότε καλύτερα να δηλώσουμε άθεοι και τελειώνει εκεί η συζήτηση.Επιστημονικά πάντως θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου ότι η ύπαρξη ζωής βασίστηκε στην ισχύ κάποιον κανόνων που αν δεν ίσχυαν ταυτόχρονα δεν θα ήταν εφικτή η ζωή στην ΓΗ. πχ Η Γη δημιουργήθηκε από μια σύγκρουση με έναν μετεωρίτη . Αν η ταχύτητα της σύγκρουσης ήταν λίγο μεγαλύτερη ή λίγο μικρότερη δεν θα υπήρχε η Γη. Επίσης αν η Γη ήταν λίγο μικρότερη ή λίγο μεγαλύτερη δεν θα υπήρχε η βαρύτητα και πάλι θα ήταν αδύνατη η ύπαρξη ζωής. Ακόμη αν η μέρα διαρκούσε λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω από 12 ώρες πάλι θα ήταν αδύνατη η ζωή στη ΓΗ.

Αν η σελήνη ήταν λίγο μακρύτερα ή λίγο κοντύτερα το ίδιο, αν ο ήλιος ήταν λίγο πιο μεγάλος ή μικρός το ίδιο, αν δεν υπήρχε ο γίγαντας πλανήτης Δίας να μαζεύει τα «σκουπίδια» του διαστήματος θα είχαμε καταστραφεί από τις συγκρούσεις με μετεωρίτες. Και χίλια δυο άλλα φίλε. Ψάξτο. Οπότε καταλήγουμε ότι όλα έγιναν με βάση κάποιο σχέδιο. Αυτο δέχονται και οι επιστήμονες σήμερα. ότι δηλ ότι συμβαίνει συμβαίνει για κάποια αιτία. Άρα υπήρξε κάποιος δημιουργός. Και σύμφωνα με αυτά που ανέφερα στις πρώτες παραγράφους ......., αγαπάμε Ιησού Χριστό. Ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ότι θέλει πάντως.

Όπως είπε και ο ΠΑΣΚΑΛ (μαθηματικός και φυσικός παρακαλώ) αν υπάρχει Θεός κερδίζεις τα πάντα, αν δεν υπάρχει δεν χάνεις τίποτα. Σημ ̈Τα στοιχεία που ανέφερα και πολλά άλλα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να τα βρει στο κεφ 5 του υπέροχου βιβλίου του Έρικ Μεταξά «Θαύματα» εκδόσεις Ουρανός 2015.

Art Rock Heaven