Οχι όμως μόνο στη μουσική, αλλά και στην καθημερινή μας ζωή όπου οι συνθήκες ροκ όπως έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε παράξενες καταστάσεις είναι μόνιμες και αγγίζουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.

 

Μια ματιά σου μόνο φτάνει, έλεγε ένα λαϊκό τραγούδι και πραγματικά το βλέμμα οίκτου δύο μεσήλικων Γερμανών τουριστών που ταξίδευαν από το αεροδρόμιο με τον προαστιακό, περιέγραφε με τον καλύτερο τρόπο την κατάστασή μας.

 

Ειλικρινά ο προαστιακός που είναι η πρώτη επαφή του ξένου τουρίστα με τη χώρα μας μόλις κατεβαίνει από το αεροδρόμιο θα πρέπει να έχει τον μεγαλύτερο αριθμό επαιτών από κάθε άλλο μεταφορικό μέσο στην Ευρώπη, όταν είναι εν κινήσει, σε κάθε βαγόνι υπάρχει πάντα ένας που ζητάει για διάφορους λόγους την βοήθεια των επιβατών.

 

Οι περισσότερες κυλιόμενες σκάλες του προαστιακού, με εξαίρεση αυτούς της Νερατζιώτισας, είναι χρόνια χαλασμένες και θυμίζουν βομβαρδισμένες πόλεις, το ίδιο ισχύει σε μικρότερο ποσοστό και για τα ασανσέρ που αν δεν είναι μόνιμα χαλασμένα, έχουν μία ευαισθησία που τα κρατάει συχνά για μήνες εκτός λειτουργίας.

 

Οσοι ζουν στην Αττική θα θυμούνται την ταλαιπωρία για χρόνια στα δρομολόγια του ηλεκτρικού, όπου με πρόφαση τη βελτίωση της ταχύτητας, άλλαζαν τις ράγες με ρυθμούς εξοργιστικά αργούς.

 

Κάποια εργολαβική εταιρία, προφανώς πήρε το έργο αφού μειοδότησε στον διαγωνισμό και μετά είχε για χρόνια 2-3 εργάτες που δούλευαν για ένα έργο που ταλαιπωρούσε εκατομμύρια κατοίκους του λεκανοπεδίου.

 

Το αποτέλεσμα;, θυμάμαι η διαδρομή Κηφισιά-Πειραιάς που ήταν πριν από χρόνια 45΄-50΄, όχι μόνο δεν είναι πιο γρήγορη, αλλά έγινε 1:10΄ περίπου λόγω υπερβολικής σηματοδότησης όπως μου είπε ένας οδηγός και θα επιμηκυνθεί  χρονικώς στο μέλλον.

 

Ολα αυτά για ένα μεταφορικό μέσο που ήταν σημείο αναφοράς για την Αθήνα και σήμερα στο 2013 κάνει την διαδρομή Κηφισιά-Πειραιάς με 25 χιλ. την ώρα, θα ήθελα πραγματικά να ήξερα πόση ώρα έκανε παλιά ο λεγόμενος μουντζούρης που κινείτο με κάρβουνα.

 

Κάπως έτσι λειτουργούν τα πάντα στα οποία έχει ανάμειξη το κράτος, ακούσαμε απόψε για την αποφυλάκιση της συμμορίας του ΙΚΑ Καλλιθέας λόγω 18μηνου, γιατί λέει, υπάρχουν τόσες περιπτώσεις διαφθοράς που δεν προλαβαίνουν να τις εκδικάσουν οι δικαστές.

 

Οι προθεσμίες για την καταβολή του ΦΑΠ, λήγουν αύριο, σε πολλούς δεν έχουν πάει ακόμα οι ειδοποιήσεις, γιατί λέει υπολειτουργούν τα ταχυδρομεία λόγω μείωσης προσωπικού, η κυβέρνηση μάλιστα δεν θα δώσει όπως λένε παράταση.

 

Κι όμως μέσα στην γενική ακαταστασία, η ΔΤ λειτουργεί κανονικά, μόνο που κανείς δεν την παρακολουθεί, ενδιαφέρον παρουσιάζουν ίσως μόνο οι αθλητικές της εκδηλώσεις για το πρόγραμμα των οποίων όμως κανείς δεν μπορεί να έχει πληροφορίες.

 

Αντίθετα μερικές εφημερίδες και site, συνεχίζουν να ενημερώνουν τον κόσμο για το πρόγραμμα της ΕΡΤ, οι ίδιοι μας μιλάνε για την πιθανή επέμβαση στην Συρία, σαν να μιλάνε για το Rocky 6, δεν ζούμε  λοιπόν ροκ καταστάσεις;

 

Κώστας Ζουγρής