Κορωνοϊός: Κάθε μέρα πεθαίνουν 30-40 άτομα, το 40% των ανεμβολίαστων παίζει ρουλέτα αν θα είναι ένα από τα θύματα

Κορωνοϊός: Κάθε μέρα πεθαίνουν 30-40 άτομα, το 40% των ανεμβολίαστων παίζει ρουλέτα αν θα είναι ένα από τα θύματα

Ναι έχετε δίκιο, στους 900 που πεθαίνουν κάθε μήνα υπάρχουν και 5-6 εμβολιασμένοι, ίσως και περισσότεροι, όμως είναι ελάχιστοι μπροστά στους ανεμβολίαστους, όπως ενδεχομένως υπάρχουν και οι παρενέργειες από τα εμβόλια για κάποιους κι αυτοί όμως είναι ελάχιστοι.

Μεγάλη η ευθύνη της πολιτείας που με την αδράνεια της θα στερήσει στον κόσμο μέλη της οικογενείας τους, τι να κάνει, να το κάνει υποχρεωτικό; δεν ξέρω αυτοί είναι κυβέρνηση όχι εγώ. Για την αντιπολίτευση δεν συζητάω, αυτή έχει αναλάβει το κυνήγι του θησαυρού, δηλαδή των ψήφων με κάθε τρόπο, νομίζει ότι οι καταστροφές και οι θάνατοι θα φέρουν ψήφους στο κόμμα τους.

Κώστας Ζουγρής

Ανεμβολίαστοι είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους οι ασθενείς με Covid-19, που νοσηλεύονται σήμερα στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 98% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου και των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες είναι 81,3% και 82,9% αντίστοιχα.

Αναλυτικά, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 50 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 49 είναι ανεμβολίαστοι, 16 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων οι 13 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στις απλές κλίνες νοσηλεύονται 252, εκ των οποίων οι 209 δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ