Ειλικρινά δεν αντέχω αυτά που βλέπω, είναι τόσο στημένα...

Ειλικρινά δεν αντέχω αυτά που βλέπω, είναι τόσο στημένα...

Διαβάζω σε μία μεγάλη οικονομική εφημερίδα που πρόσφατα΄άλλαξε ιδιοκτησία για να πάει στο άρμα του μεγιστάνα του τύπου ένα άρθρο για ένα από τα προγράμματα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη και ονόμασε νομίζω το 'Πρώτο ένσημο' με επιδότηση στους νέους.

Το άρθρο αυτό που είχε απήχηση, όπως υποπτεύχθηκα το έχει γράψει μία καθηγήτρια της Παντείου η οποία συμπτωματικά ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής με ένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης..

Ο όμιλος στον οποίο ανήκει η εφημερίδα υλοποιεί μάλλον το αποτέλεσμα της συζήτησης που υπήρξε όπως λένε μεταξύ αρχηγού κόμματος και σημαντικού εκπροσώπου του συγκροτήματος.

Ανάλογες, 'έγκυρες' κριτικές γίνονται στο έργο της κυβέρνησης και από τα άλλα έντυπα. Δεν δίνω δεκάρα γι' αυτό, όμως σε συνδυασμό με το θέμα του άλλου κυβερνητικού βουλευτή που όλα τα κόμματα έχουν βαλθεί να τον ωθήσουν στο να δημιουργήσει κόμμα μετά από ενδεχόμενη διαγραφή του, δεν μ'αρέσει. Κι αυτός, όπως δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτικών μας έχει την εύνοια κάποιων ισχυρών που έχουν σχέδια να τον επιβάλλουν, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ίσως πάμε για μελλοντική συγκυβέρνηση κάποιων κομμάτων στα πρότυπα των προηγούμενων συνασπισμών, αυτές οι επιθέσεις θα φθείρουν σε κάποιο βαθμό την κυβέρνηση, μερικές μάλιστα είναι από μέσα, αυτή η σταθερή δημοτικότητα που δείχνει ο Μητσοτάκης δεν αρέσει σε κανένα και αν εδραιωθεί για τα επόμενα χρόνια θα έχουμε Βασιλεία με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.

Γιατί τα γράφω αυτά αφού ξέρω ότι όλοι θα με βρίζουν; απλά γιατί θέλω να με θυμόσαστε όταν θα φύγω, πιστεύω σύντομα.

Τα κόμματα έτσι δουλεύουν και σύμφωνα με την ικανότητα των στελεχών τους ή την δύναμη τους, πετυχαίνουν αυτά που θέλουν, βέβαια οι οπαδοί τους βρίζουν εμένα που είμαι ένα τίποτα.

Κώστας Ζουγρής