Κάποιος πρέπει να πει στον Μητσοτάκη να βάλει φρένο στις παροχές, έχει περάσει και το ΠΑΣΟΚ με Τσοβόλα

Κάποιος πρέπει να πει στον Μητσοτάκη να βάλει φρένο στις παροχές, έχει περάσει και το ΠΑΣΟΚ με Τσοβόλα

Από τότε που άρχισε η πανδημία, η κυβέρνηση έχει τρελαθεί να μοιράζει επιδόματα σε πολίτες και επιχειρήσεις. Ώς ένα βαθμό αυτό είναι θεμιτό και απαραίτητο, όμως σε πολλές περιπτώσεις το πράγμα έχει ήδη ξεφύγει.

Το χρέος της χώρας ανεβαίνει συνέχεια, τα αποθέματα λιγοστεύουν δραματικά και σε λίγο θα είναι απαραίτητο το να έλθει ο νοικοκύρης που θα μας τρελάνει στους φόρους για να συμμαζέψει την κατάσταση.

Τον έχετε ακούσει ποτέ να λέει ότι πρέπει να μειωθεί το χρέος; Αυτή θα είναι η μοντέρνα οικονομία, να μην πληρώνεις τα χρέη σου, με τι ανταλλάγματα όμως και οι κυβερνήσεις αλλάζουν.

ΟΙ εισαγωγές έχουν αυξηθεί δραματικά, δεν παράγουμε τίπότα, οι συνηθισμένοι γκρινιάριδες μας λένε ότι θέλει η κυβέρνηση να μας κάνει τα γκαρσόνια της Ευρώπης. Πιο ηλίθιος πεθαίνεις, εδώ όλες οι χώρες του πλανήτη παρακαλούν να έχουν τουρισμό, εδώ δεν θέλουν να γίνουν υπάλληλοι των τουριστών, θέλουν μόνο τα λεφτά τους.

Από την μία διαβάζω για τις παροχές, η Δανία είπε ότι όποιος μετανάστης/πρόσφυγας δεν δουλεύει, δεν έχει επίδομα, και από την άλλη διαβάζω για την οικογένεια που φέσωσε με δεκάδες εκατομμύρια το κράτος για να μην απολυθούν 500 άτομα από τα σούπερ μάρκετ που είχε, ενώ θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει σύνταξη ακόμα και στους 20χρονους υπαλλήλους των και να της στοιχήσει φτηνότερα και να στείλει βέβαια στην φυλακή τα μέλη της οικογένειας που έχουν τεράστια περιουσία και κάθε λίγο και λιγάκι πτωχεύουν τις εταιρείες τους και ζητάνε βοήθεια.

Τώρα πάλι θα φεσώσουν με δύο εταιρείες τους μερικές δεκάδες εκατομμύρια τις τράπεζες και ζητάνε πάλι προστασία από τον πτωχευτικό κώδικα, φυλακή ποτέ βέβαια, αυτοί είναι επιχειρηματίες, δίνουν δουλειά στους εργαζόμενους και κανείς δεν μιλάει. Το ποιος πληρώνεια αυτά τα λεφτά στις τράπεζες που χαρίζουν τα λεφτά μας στους επαγγελματίες που πτωχεύουν εταιρείες , το ξέρουμε.

Η τιμή των ομολόγων δεν έχει πέσει επειδή η χώρα έγινε φερέγγυα, αλλά επειδή τα αγοράζει, όταν πωλούνται η Ευρωπαϊκή τράπεζα

Το χρηματιστήριο ουσιαστικά είναι ανύπαρκτο και το έχουν παραδόσει στους ξένους, η ανάπτυξη από πού θα έλθει; από τα λεφτά που μας στέλνουν οι Ευρωπαίοι; αυτά πάνε το χρέος όλο και πιο πίσω, θα μου πεις και η Αμερική με την Ιαπωνία χρωστάνε, ναι αλλά έχουν δικό τους νόμισμα και βέβαια δεν είναι Ελλάδα.

Βέβαια και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δίνει λίγα

Συμπερασματικά, οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνουν ότι το άθροισμα των μέτρων είναι 3,443 δισ., εκ των οποίων νέα μέτρα είναι 404 εκατ., ενώ ήδη ίσχυαν 2,576 δισ. και οι επεκτάσεις υφιστάμενων μέτρων αφορούν τα 463 εκατ.

«Άρα, ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν εξήγγειλε καμία ουσιαστική παρέμβαση για την κοινωνική και οικονομική ανάταξη, πέρα από όσα ήδη εφαρμόζει και έχουν αποτύχει ή κάποια ελάχιστα νέα μέτρα που στο μεγαλύτερο μέρος τους θα ευνοήσουν λίγους και τα υψηλότερα εισοδήματα», σχολιάζουν και καταλήγουν με την εξής «σημείωση»: «Σε κάποιες κυβερνητικές διαρροές της Κυριακής το άθροισμα των μέτρων ανερχόταν σε περίπου 5 δισ. γιατί αθροίζανε στα 3,44 και τη φετινή αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση εισφορών, δηλ. άλλα 1,58 δισ.».

Κώστας Ζουγρής

Μερικές από τις αναγγελίες, γιατί κάποιοι θα πουν, τι δίνει; τίποτα

Καταργείται από 1/1/2022 ο φόρος στις γονικές παροχές – Στις επιχειρήσεις ο φόρος πέφτει στο 22% – Η απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα ισχύσει και για το 2022

• μειωμένος ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές, μη αλκοολούχα ποτά, γυμναστήρια, σχολές χορού, τουρισμό, κινηματογράφους
• Νέο ταμείο ενεργειακής μετάβασης για την κάλυψη του 80% των αυξήσεων ηλεκτρικού ρεύματος απευθείας στο λογαριασμό κάθε νοικοκυριού σε ΟΛΟ τον πληθυσμό της χώρας
• Μείωση ΦΠΑ ζωοτροφών στο 6% για τους αγρότες
• Αύξηση επιδόματος θέρμανσης κατά 20%
• Κατάργηση ειδικού τέλους τηλεπικοινωνιών για νέους έως 29 ετών και μείωση στο 10% flat για τον υπόλοιπο πληθυσμό
• Μείωση του ΕΝΦΙΑ
• Αναστολή πληρωμής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης
• 30% μείωση φορολογίας εισοδήματος στα φυσικά πρόσωπα που πραγματοποιούν δαπάνες έως 5.000 ευρώ μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών σε συγκεκριμένους κλάδους (πχ υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, οικιακές υπηρεσίες, γυμναστήρια, ταξί, νομικές υπηρεσίες κοκ)
• Προς τους πραγματικά ευάλωτους πολίτες, η Πολιτεία αποφάσισε να παρέχει και μία πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.