Ζήσε εσύ χωρίς εμβόλιο και άσε τους άλλους να ζήσουν με αυτό

Ζήσε εσύ χωρίς εμβόλιο και άσε τους άλλους να ζήσουν με αυτό

Στις πολλές δεκαετίες που είμαι σ' αυτόν τον κόσμο ποτέ δεν θυμάμαι να υπήρξε τόσος φανατισμός για ένα κοινωνικό γεγονός όπως ο εμβολιασμός, για την αν θέλετε πανδημία, τι να κάνουμε πρέπει να σκεφτόμαστε και τους λεγόμενους ψεκασμένους αφού στην χώρα μας περίπου ένα 30% πιστεύει ότι μας ψεκάζουν.

Εγώ ανήκω στις ευπαθείς ομάδες και έκαναν τα εμβόλια, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, ο καθένας μας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του.

Το να αποχωρεί δήθεν από την σελίδα μας όμως, επειδή γράφουμε το τι είπε ο Τσακαλώτος για τον Πολάκη, ο Ολυμπιακός για αυτούς που θα πηγαίνουν στο γήπεδο, ή τι λέει ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι, νομίζω ότι είναι υπερβολικό, αφού όποιος κάνει unfollow μπορεί άνετα να μπαίνει στο site ή στο fb και να παρακολουθεί, συνεπώς μάλλον κάποιοι μας κοροϊδεύουν. Τώρα βέβαια ο φανατισμός έχει μεταφερθεί στον πόλεμο στην Ουκρανία και εδώ μερικοί ακολουθούν την ίδια τακτική, δηλαδή ' να κάνετε το εμβόλιο, αλλά μπορεί να πάθετε αυτό' 'Οι κακοί Ρώσοι που έκαναν την εισβολή, αλλά και το ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία', δηλαδή και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Ζουν σε μία εικονική πραγματικότητα, δεν υπάρχει ακίνδυνος ιός, θα είναι πια για καιρό σαν την γρίπη, όσο για τον πόλεμο, σε μια μέρα μπορεί να φτάσει στην Βουλιαγμένη, τέρμα αυτά που ξέραμε και δεν υπάρχει κάτι που να σέβεται την ουδετερότητα, ούτε ο ΟΗΕ, την Ελβετία την έχουν για άλλους λόγους ουδέτερη, εμείς είμαστε απλά Νέα Ελβετία, δηλαδή η συνοικία δίπλα στον Βύρωνα..

Θα είχε πλάκα να έπαιρναν θέση για τον εμβολιασμό και άλλες κοινωνικές ομάδες, ας πούμε το κίνημα Me Too, οι ΛOATKI, οι πρόσφυγες και μετανάστες, όχι ότι ήδη δεν έχουμε αρκετό διχασμό με άλλα θέματα, έχουμε στην μουσική, όπου στην Ελλάδα όλοι οι μουσικοί δείχνουν να ανήκουν σε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη και αυτή η υποκριτική θέση τους έχει καταστρέψει το Ελληνικό τραγούδι.

Άλλη μουσική παράταξη που στηρίζει μεγάλο μέρος της πολιτικής της στο διαδίκτυο, νομίζει ότι μπορεί να μαλώσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες τιμωρούν Αμερικανούς προέδρους, μιλάμε απλά για κακομαθημένους που τα θέλουν όλα δικά τους.

Γενικά κυκλοφορεί πολύ μίσος σε όλους τους τομείς, να δούμε τι θα γίνει, αλλά ειδικά στον εμβολιασμό, αργά ή γρήγορα θα αναγκασθούν να υποχωρήσουν αφού το σύστημα δεν μπορεί να ηττηθεί από τους μικρής εμβέλειας Έλληνες πολιτικούς αριστεράς και δεξιάς που απειλούν ότι στο τέλος θα δικαιωθούν. Όποιος δεν θέλει δεν το κάνει, δεν προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη του στους άλλους, θα μου πουν μα το κάνει η κυβέρνηση, ναι είναι δικαίωμα της να προστατεύει όπως λέει τους πολίτες. Τραμπ, Τζόνσον και άλλοι ηγέτες τα ίδια έλεγαν στην αρχή και αλλάξανε, μακάρι να είστε όλοι καλά, αλλά να προσέχετε, είναι άτιμο πράγμα ο ιός, από όπου και να ήλθε.

Κώστας Ζουγρής