Τα grammy, απόψε το βράδυ αλλά είναι ξεπερασμένα

Τα grammy, απόψε το βράδυ αλλά είναι ξεπερασμένα

Οι θεσμοί δεν είναι αιώνιοι και τα grammy με τις τελευταίες αποφάσεις τους δείχνουν ότι έχουν φτάσει πια στα όρια τους. Σήμερα το βράδυ οι νικητές.

Δεν είναι θέμα το αν συμφωνεί κανείς με τις επιλογές τους, εδώ, όπως και στα όσκαρ έχουμε εκατοντάδες ανθρώπους που ψηφίζουν και είναι γνώστες της μουσικής με εμπειρίες στον χώρο.

Όμως όλοι πια, στα πάντα που αφορούν την τέχνη είναι σκλάβοι στις ισορροπίες που πρέπει να κρατήσουν για να μην δυσαρεστήσουν διάφορες κοινωνικές ομάδες, κάποιο από τα δύο φύλλα, ή καλλιτέχνες που ανήκουν σε διάφορες φυλές.

Φέτος στα όσκαρ και τα γκράμμυ οι μαύροι και οι γυναίκες έχουν σαφώς μεγαλύτερη παρουσία από άλλες χρονιές σχεδόν σε όλες τις βασικές κατηγορίες, χωρίς απαραίτητα να το αξίζουν.

Υπάρχουν αμέτρητοι τομείς στους οποίους μαύροι και γυναίκες υπερισχύουν των λευκών, δεν είναι απαραίτητο πχ να υπάρχει ισορροπία γυναικών και ανδρών, λευκών και μαύρων στα καλύτερα Heavy Metal, ή στην τζαζ μουσική.

Τα γκράμμυ ετοιμάζονται να κάνουν έρευνα γιατί οι γυναίκες έχουν μόνο 23% παρουσία στις διάφορες κατηγορίες, μα υπάρχουν είδη μουσικής στα οποία οι γυναίκες έχουν ελάχιστη συμμετοχή.

Η μη υποψηφιότητα του Weeknd δεν είναι βέβαια η μεγαλύτερη γκάφα των γκράμμυ, παλαιότερα αγνοούσαν μόνιμα ονόματα όπως οι Beatles και οι Rolling Stones.

O Morgan Wallen ανήκει στα καλύτερα νέα ονόματα. Ο Wallen είχε ήδη επιτυχία και είναι σαφώς καλύτερος από άλλα ονόματα που είναι υποψήφια, ενώ δεν ήταν υποψήφιος όταν είχε βραβευθεί στην κάντρυ, άσε που θα είναι το όνομα της χρονιάς για το 2021.

Κώστας Ζουγρής