Κι όμως ο αιώνας είχε αρχίσει με πολλά αγαπημένα τραγούδια και καλλιτέχνες

Κι όμως ο αιώνας είχε αρχίσει με πολλά αγαπημένα τραγούδια και καλλιτέχνες

Βλέποντας τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες που ακούγαμε στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα πραγματικά νιώθουμε σαν να ήταν η τελευταία δεκαετία με τόσες πολλές μεγάλες επιτυχίες.

Οι σημερινοί 30+ θα πρέπει να νοσταλγούν ακόμα τις επιτυχίες με πολλές γυναικείες φωνές, όπως οι Beyonce, Alicia Keys, Amy Winehouse, Avril Lavigne, Rihanna, Britney Spears, Katy Perry, Lady Gaga και πολλές άλλες, ενώ στο ροκ δυνατά συγκροτήματα όπως οι U2, Coldplay, Foo Fighters, Green Day, Linkin Park, και οι White Stripes έδιναν μια καλή παρουσία.

Το Χιπ χοπ ήταν πιο κοντά στον ακροατή του περασμένου αιώνα, Eminem, 50 Cent, Sisqo, Kanye West, Jay Z είχαν επιτυχίες με απήχηση και στην Ευρώπη

Από την προηγούμενη δεκαετία θα έλεγε κανείς ότι άρχισε μια προσπάθεια αποκαθήλωσης των μεγάλων ονομάτων, λόγω φθοράς με το πέρασμα του χρόνου, υψηλών σε αξία συμβολαίων, κανείς δεν ξέρει, η ουσία είναι ότι μας τελείωσαν τα μεγάλα ονόματα που τράβαγαν τον κόσμο, με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η Taylor Swift που κι αυτή πια μεγάλωσε για να είναι είδωλο στα πιτσιρίκια.

Πάντα βέβαια θα βγαίνουν επιτυχίες, όμως όχι πια συχνά τόσο μεγάλες, κάθε εβδομάδα ελάχιστα πια είναι τα νέα τραγούδια στα τσαρτ.

Κώστας Ζουγρής