Ο Jack White που αύριο συμπληρώνει τα 39 του χρόνια είναι πια ένας σημαντικός κουβαλητής της ιδέας του ροκ με ανεξάντλητες ιδέες και ενέργεια.
Την περασμένη εβδομάδα εντυπωσίασε στο Glastonbury, στην συνέχεια έπαιξε στο Olympia στο Παρίσι, ένα χώρο που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς όλα τα μεγάλα ονόματα από διάφορα είδη μουσικής.
Στην συνέχεια αναστάτωσε το Λονδίνο με εκκεντρική εμφάνιση και τώρα μας αναγγέλει ότι θα κυκλοφορήσει σε διπλό βινύλιο ανέκδοτο υλικό από συναυλία των White Stripes το 2000 στην Ιαπωνία με τίτλο Live Under the Lights of the Rising Sun. 
Παράλληλα θα κυκλοφορήσει ένα δισκάκι βινυλίου 45'' με το συγκρότημα των Dead Weather με τα τραγούδια "Buzzkill(er)" και "It's Just Too Bad" .
Πριν μερικές εβδομάδες έβαλε τέλος στην διαμάχη του με τους Black Keys, γνώρισε άλλο ένα Νο 1 άλμπουμ στην Αμερική και συνεχίζει ακάθεκτος έχοντας στο ενεργητικό του με το Lazaretto, μάλλον το καλύτερο άλμπουμ για την χρονιά που πέρασε στο δεύτερο μισό της με πενιχρή προσφορά από τις ανεξάρτητες μικρότερες εταιρίες.
Ο Jack White ανήκει στο δυναμικό της Beggars η οποία θα πρέπει πια να πάψει να αποκαλείται ανεξάρτητη αφού είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και έχει μεγάλο κομμάτι από την δισκογραφική βιομηχανία.
Περιμένουμε βέβαια νέους καλλιτέχνες που θα βοηθήσουν το ροκ, ο Jack White ήδη έχει συνεισφέρει πολλά και είναι ένα βήμα πριν τα 40.
Κώστας Ζουγρής