Σας αρέσει η Αθήνα που βλέπετε;

Σας αρέσει η Αθήνα που βλέπετε;

Κάθε φορά που τίθεται θέμα για το να μπει τάξη στις δεκάδες διαδηλώσεις που γίνονται συχνά στην Αθήνα, πάντα θα βρεθούν οι ευαίσθητοι δημοκρατικοί πολίτες οι οποίοι θα αντιδράσουν.

Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα των πολιτών στην διαμαρτυρία. Όμως πρέπει όπως όλες οι δημοκρατίες, να τηρούνται ορισμένοι κανόνες, οι οποίοι ειδικά στην περίοδο της πανδημίας θα έχουν ίσως διαφορετικό τρόπο εφαρμογής.

Μερικοί οι οποίοι έχουν αντίθετη γνώμη, όταν γράφω κάτι για κάποιο ανάλογο θέμα, ανεξάρτητα του τι γράφω, ενοχλούνται.

Γενικά αυτό που θέλουν είναι να μπορούν να κάνουν σε κάθε περίπτωση, αυτό που νομίζουν ότι τους ταιριάζει και όχι αυτά που λέει ο ήδη υπάρχων ή ένας επόμενος νόμος.

Ο "κακός" καπιταλισμός, έχει δώσει σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας ανεξαρτήτως των πολιτικών τους πιστεύω, τη δυνατότητα να έχουν ταξιδέψει σε πολλές ξένες πρωτεύουσες.

Ειλικρινά, έχετε δει πουθενά πόλη ή οποία να είναι τόσο πεθαμενη σα την Αθήνα; που πήγε να την αναστήσει δήθεν ο αλλος με τις κίτρινες γραμμές;

Σα να βάφεις ένα πεθαμένο με χαρούμενα χρώματα. Το μόνο σημείο της Αθήνας που έχει κάποια ζωντάνια και αυτό τη νύχτα, είναι το Γκάζι. Χωρίς να εννοώ τώρα με τις απαγορεύσεις.

Το υπόλοιπο κέντρο, είναι να μόνιμο νεκροταφείο. Την Αθήνα θα μπορούσαν να τη φτιάξουν ίσως πολίτες που την αγάπησαν, μεγάλωσαν σε αυτή, όχι ίσως τόσο με έργα, όσο με αποφάσεις και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Αλλά και πάλι όσοι είναι στην εξουσία θα φωνάξουν τους κολλητούς και φίλους.

Κώστας Ζουγρής