Αλλάζουν τα πάντα στην μουσική

Αλλάζουν τα πάντα στην μουσική

Οι συναυλίες με streaming κερδίζουν έδαφος

Οι καλλιτέχνες είχαν ρίξει το βάρος τους στα ιστορικά τραγούδια που έχουν γράψει οι περισσότεροι από αυτούς και τα αξιοποιούσαν στις συναυλίες όπου τα παρουσίαζαν.

Τώρα όμως έχει μεσολαβήσει, ειδικά για τους μεγάλους σε ηλικία ένα σημαντικό χρονικό κενό και η επαφή τους με το κοινό είναι σε κίνδυνο.

Οι νέοι καλλιτέχνες στο εξωτερικό το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό και κυκλοφορούν πια πιο συχνά νέα άλμπουμ τα οποία άρχισαν να τα παρουσιάζουν με streaming από τα σπίτια τους ή κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους.

Αυτό θα είναι το όχημα για να μην πέσει η μουσική σε τέλμα μέχρι να λήξει η ιστορία με τον ιό.

Στην Ελλάδα δυστυχώς ελάχιστοι είναι αυτοί που είναι προετοιμασμένοι και με το κοινό να λατρεύει το 'δεν πληρώνω' περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις.

Όσοι έχουν απήχηση εκτός Ελλάδας θα είναι πιο εύκολο να επιβιώσουν και αυτοί δεν είναι βέβαια οι νέοι καλλιτέχνες ούτε τα ψεύτικα σχετικά πρόσφατα δημιουργήματα από νέους καλλιτέχνες που υστερούν σε μέγεθος εκτοπίσματος με τα μεγάλα ονόματα από το παρελθόν.

Ούτε βέβαια οι αγαπημένοι των ΜΜΕ που συνήθως έχουν και πολιτική κάλυψη, αυτοί που πραγματικά έχουν απήχηση είναι από τον χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Κώστας Ζουγρής