Ο πλανήτης έχει μεταμορφωθεί σε μία απέραντη Gotham City

Ο πλανήτης έχει μεταμορφωθεί σε μία απέραντη Gotham City

Η πρόσφατη εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ήλθε να συνεχίσει την αντιπαράθεση των 'καλών' με τους 'κακούς' μόνο που ουσιαστικά κανείς δεν μπορεί να ορκιστεί για το ποιοι είναι στην πραγματικότητα αυτοί που ανήκουν στην κάθε πλευρά.

Όταν τα ποσοστά αυτών που υποστηρίζουν την κάθε πλευρά είναι μοιρασμένα τότε ο καθένας δίνει την ερμηνεία που θέλει.

Ο Donald Trump δεν είναι βέβαια ο νέος Χίτλερ όπως θέλει να τον παρουσιάσει σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ, αλλά ούτε και Άγιος, όπως προσδοκούν αρκετοί ότι θα εξελιχθεί ο Joe Biden..

Έχει κάνει πολλά ώστε να προκαλέσει την εχθρική αντιμετώπιση που έχει με βασικότερο το ότι δεν δέχθηκε, τουλάχιστον στην αρχή, να ακολουθήσει την διαδρομή των προκατόχων του που υπακούουν σε δικούς τους νόμους και λογική.

Παρακολουθούσα προχθές μία πολιτική συζήτηση, αργά το βράδυ στην τηλεόραση και διαπίστωσα για μία ακόμα φορά ότι οι πολιτικοί είναι ικανοί να μιλάνε ατελείωτες ώρες χωρίς να απαντήσουν σε κάποιο συγκεκριμένο ερώτημα, τύποι σαν τον Trump είναι το εντελώς αντίθετο, αν τον ρωτήσεις κάτι, είναι ικανός να σου απαντήσει αμέσως, ίσως και με μία γροθιά.

Όλοι αυτοί που αγανάκτησαν με την προχθεσινή εισβολή, είχαν πάρει το μέρος της αντίθετης πλευράς όταν κάποιοι πριν από μερικούς μήνες έκαιγαν την μισή Αμερική.

Ενώ οι ίδιοι δεν υπερασπίσθηκαν ποτέ τον Trump όταν αν θέλετε μέσα στην τρέλα του τα έβαζε με τα μεγάλα διαδικτυακά ΜΜΕ που συχνά απαγορεύουν τις αναρτήσεις του, είναι όμως και ήταν αρχηγός κράτους. Δύσκολα δεν θα αντιδρούσαν σε ανάλογες ενέργειες σε άλλες χώρες του κόσμου.

Θα τολμούσαν πχ τα ΜΜΕ να κάνουν το ίδιο με τον Πούτιν, χλωμό, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θυμάμαι να έχουν επέμβει οι γνωστές σελίδες σε αναρτήσεις αρχηγών κρατών.

Πριν από τον Trump υπήρχε ο Μπερλουσκόνι, τον οποίο εύκολα έκαναν πέρα, νομίζω όμως ότι στο μέλλον θα έχουμε πιο συχνά ανάλογα φαινόμενα.

Οι οικονομικά ισχυροί που ας μην κρυβόμαστε ελέγχουν την τύχη του πλανήτη, θα θέλουν πιο συχνά κομμάτι από την εξουσία και θα τους έχουμε σαν διεκδικητές της.

Το μέλλον και η καταγραφή της ιστορίας θα δείξει ποιος ήταν ο Trump και αν ήταν ο νέος Χίτλερ ή απλά ένας εκκεντρικός κακομαθημένος δισεκατομμυριούχος.

Αυτοί που θέλουν την πολιτική του εξόντωση, το θέλουν γιατί ξέρουν ότι ο Trump δεν είναι Hillary και θα κάνει αισθητή την παρουσία του σαν αντιπολίτευση με κάθε ευκαιρία

Κώστας Ζουγρής