Δραματική είναι η κατάσταση στην μουσική διαπιστώνει εύκολα όποιος διαβάσει τις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του Α΄ εξαμήνου. 
Όλα τα άλμπουμ που επιλέγουν τα διάφορα sites δεν είναι βέβαια άσχημα, αλλά τα περισσότερα από αυτά δεν θα είχαν θέση σε ανάλογες λίστες πριν από 5-6 χρόνια λόγω μεγαλύτερου ανταγωνισμού.
Σε μια τάση αυτοκτονίας οι περισσότεροι προσπαθούν να συσπειρώσουν το κοινό τους που απορρίπτει ότι γνωρίζει επιτυχία, έτσι Coldplay, Black Keys, Jack White, Lana Del Rey, Βruce Springsteen, Katy B, Future, Pharrell, Eric Church έχουν μηδενική σχεδόν παρουσία, αποτρεπτική ήταν και η επιλογή του Beck που γνώρισε απρόσμενη επιτυχία, ενώ η κυριαρχία άλμπουμ όπως των Swans, Wild Beasts, The War On Drugs, Sun Kill Moon, St. Vincent, Tune-Yards και μερικών ακόμη είναι απόλυτη.
Δεν είναι βέβαια άσχημα τα άλμπουμ αυτά, και η προβολή που τους έχουμε κάνει είναι μεγάλη, όμως η επιλογή τους σε συνδυασμό με την απόρριψη των γνωστών καλλιτεχνών που αναφέρω, απλά μεγαλώνει τον προβληματισμό του κοινού που σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόβατα που ακολουθούν τον τσοπάνη που έχει σκοπό να τα κάνει βόλτες, μέχρι να γίνει ξέρετε τι.
Είναι δύσκολο για μένα να πιστέψω ότι δεν εγκρίνουν τουλάχιστον το άλμπουμ του Jack White, για όλα τα άλλα τους καταλαβαίνω, υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για να απορρίψει κανείς το καθένα, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι καλά.
Future εξαιρετικό, αλλά τα πετυχημένα χιπ χοπ δεν τα εγκρίνουν, Coldplay η μεγάλη επιτυχία τους, απωθεί, Black Keys έγιναν πια πολύ γνωστοί, Springsteen παλιό υλικό, Lana Del Rey, εντάξει την υποστηρίξαμε αρκετά, τώρα πάμε για άλλα, ο Pharrell σιγά μην μας αρέσει το Happy που διαταράσσει την μιζέρια μας, η Katy B είναι πολύ ποπ για μας, όσο για τον Eric Church, η υποστήριξη της κάντρυ που είναι ιδιαίτερα δυνατή στην Αμερική θα μπορούσε να καταστρέψει ό,τι έχουμε δημιουργήσει.
Γενικά όλοι πέφτουν πιο βαθιά στην παγίδα της επιλογής μέτριων δίσκων, που όμως δεν επιλέγουν άλλοι, έτσι δείχνουμε ότι είμαστε γνώστες σε κάτι που οι άλλοι αγνοούν.
Το τέλος του χρόνου θα δείξει που θα καταλήξουμε.
Κώστας Ζουγρής