Το κρασί, θάλασσα και το αγόρι μου, μας τελείωσε

Το κρασί, θάλασσα και το αγόρι μου, μας τελείωσε

Η κρίση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που δείχνουν μία αξιοθαύμαστη αντοχή, ειδικά στον χώρο των επαγγελματιών που αρνούνται να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που τους δίνουν να νέα μέτρα και να εισπράξουν κάποιο μέρος από τα χρήματα που είχαν συνηθίσει σε ανάλογες μέρες πριν από τις γιορτές.

Βέβαια αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμάς ποιο είναι το συμφέρον τους και αν με το να ανοίξουν θα βγουν κερδισμένοι ή χαμένοι.

Δυστυχώς όμως η κρίση δείχνει να πηγαίνει τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη και αν το καλοκαίρι είναι σαν το φετινό, θα περάσουν πολύ δύσκολα.

Τα ξένα γραφεία υποθέτω ότι κλείνουν τις τουριστικές θέσεις από τώρα και δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί ξένοι που θα ρισκάρουν να έλθουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, ή και άλλες χώρες, όπως έκαναν στο 2020.

Όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, δηλαδή την ενοικίαση δωματίων, εστίαση και πώληση τουριστικών ειδών είχαν σχεδόν μηδενίσει τις αποδείξεις που έκοβαν με τον γνωστό τρόπο, τόσο με απόδειξη, τόσο χωρίς.

Το ερχόμενο καλοκαίρι όμως κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχουν πελάτες, αφού όλα πάνω προς το χειρότερο. Εκτός και αν γίνουν θαύματα με τα εμβόλια, πράγμα δύσκολο, πιο καλό θα κάνουν στην ψυχολογία, παρά στην πραγματικότητα.

Αυτοί που δεν ανοίγουν τα μαγαζιά τους πιστεύω ότι θα είναι πάνω από 50 ετών και έχουν κάνει την μπάζα τους που λέμε, όλα αυτά τα χρόνια στην χώρα του δεν πληρώνω.

Όμως τα χρήματα κάποτε τελειώνουν, αυτό συμβαίνει και στις 'καλύτερες οικογένειες', βλέπετε πχ την αντίδραση των μουσικών, των ηθοποιών, οι οποίοι δεν ήταν και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά οι κυβερνήσεις όλο και κάτι τους έδιναν, ειδικά με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις.

Το ίδιο θα πάθει και η κυβέρνηση, η οποία μοιράζει χρήμα, θα τελειώσει το απόθεμα που μάζευε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους γνωστούς τρόπους που είχαν οι κάτοικοι του πλανήτη στον μεσαίωνα και θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

Καλό θα είναι λοιπόν, όσοι μπορούν να δουλέψουν, να το κάνουν γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο και ακόμα χειρότερο, στα επόμενα χρόνια. Αυτοί που άλλαξαν τον κόσμο μας δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο παρελθόν, βρήκαν τρόπο να μειώσουν τα έξοδα και να αυξήσουν τα κέρδη τους, δεν θα τον παρατήσουν

Κώστας Ζουγρής