Η ΔΕΗ συμμετέχει στο στημένο παιχνίδι των κομμάτων

Η ΔΕΗ συμμετέχει στο στημένο παιχνίδι των κομμάτων

Ανέκαθεν τα δύο πρώτα κόμματα εξουσίας πάλευαν για το ποιος θα πάρει με το μέρος του τις διάφορες συντεχνίες.

Εξαίρεση δεν θα αποτελούσε βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ που κάτω από την στέγη του βρήκαν καταφύγιο σχεδόν όλοι οι συνδικαλιστές που ανήκαν ιδεολογικά στο ΠΑΣΟΚ.

Λίγοι θα διαφωνήσουν ότι ο τρόπος λειτουργίας του δημόσιου τομέα τα τελευταία 35 χρόνια μας έχει μεγάλη ευθύνη για την σημερινή οικονομική μας κατάσταση.

Αμφιβάλλω αν στον πλανήτη υπάρχουν εργαζόμενοι με περισσότερα πλεονεκτήματα από αυτά που έχουν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ.

Επίσης είμαι σίγουρος ότι έτσι και υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης, δεν μπορεί να την αλλάξει ο κύριος Τσίπρας, όπως δεν άλλαξαν ανάλογες συμβάσεις στο παρελθόν άλλοι οργισμένοι.

Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα στην προσπάθεια να μαζέψει χρήματα, αλλά θα μπορούσε με άλλο τρόπο να κάνει συμφέρουσες τις κατοχές ανάλογων οργανισμών από το δημόσιο, κι αυτοί όμως δεν θέλουν να θίξουν τα δικά τους παιδιά και μαζί κυβέρνηση και αντιπολίτευση παίζουν μόνιμα ένα παιχνίδι σε βάρος της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, κάτι ανάλογο με τις αποφάσεις των δικαστών που κινούνται σε συγκεκριμένη ΄δημοκρατική ΄ γραμμή

Αυτά έγραφα το 2008 με επιστολή μου στις εφημερίδες και η ΔΕΗ απαντούσε μέσω του διευθυντή της ότι είναι ιδιωτική, δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω την απάντηση, τώρα η αντιπολίτευση θέλει να κάνει δημοψήφισμα για το αν πρέπει να γίνει ιδιωτική, τελικά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τίποτα από τα δύο, απλά είναι ένα καλό μαγαζί, το καλύτερο θα έλεγα, που δίνει την δυνατότητα στις κυβερνήσεις και την αντιπολίτευση να κάνουν παιχνίδι.

Η επιστολή βέβαια δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα όπου οι πολύτεκνοι έχουν χειρότερη τύχη και από τους Κινέζους στους οποίους απαγορεύουν να έχουν περισσότερο από 1 παιδί

ΔΕΗ, δημόσια ή ιδιωτική εταιρεία;

Κύριε διευθυντά

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού) παύω να δικαιούμαι σαν πολύτεκνος πατέρας το μειωμένο τιμολόγιό της, γιατί το μεγαλύτερο από τα 4 παιδιά μου ξεπέρασε την ηλικία των 25 ετών. Σε παρατήρησή μου ότι υπάρχει πρόσφατος νόμος που δίνει και στους τρίτεκνους ανάλογα πλεονεκτήματα, η υπεύθυνος της εταιρείας μου είπε ότι η εταιρεία είναι πια ιδιωτική και δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τους νόμους, εντάξει αυτό θέλει μια νομική ερμηνεία από τους ειδικούς, αλλά πώς μπορεί η ΔΗΜΟΣΙΑ Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στην οποία ελέγχει το κράτος το 51% να είναι ιδιωτική και εγώ που έχω 4 παιδιά να μην είμαι πολύτεκνος, αν συνεχίζω να είμαι, που είμαι και σύμφωνα με τον νόμο, γιατί αναστέλλουν τη μειωμένη τιμολόγηση, αφού τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν νομίζω να τα πληρώνουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, αλλά αυτοί που στο όνομά τους είναι η παροχή. Με πιάνει ρίγος όταν σκέπτομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι της χώρας που είναι σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και τη σχεδόν μόνιμη αδιαφορία της πολιτείας σε βασικά πράγματα, όπως π.χ. η φορολογία, όπου ένας πολύτεκνος απαλλάσσεται κατά 1.000 ευρώ για κάθε του παιδί, σκεφθείτε δηλαδή κάποιον που έχει 7 παιδιά και το κράτος πιστεύει γι' αυτόν ότι τα μεγαλώνει με ετήσιο κόστος των 1.000 ευρώ για το καθένα. Προτείνω οι αρμόδιοι υπουργοί να αναζητήσουν τις παροχές που δίνουν στους γονείς, όχι μόνο στους πολύτεκνους άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να διορθώσουν την αδικία, για να μην μειώνεται συνεχώς ο πληθυσμός αυτής της άμοιρης χώρας.

Κώστας Ζουγρής