Μερικοί είναι στον κόσμο τους, 'γιατί δεν βάζετε καινούργια';

Μερικοί είναι στον κόσμο τους, 'γιατί δεν βάζετε καινούργια';

Από τον Κώστα Ζουγρή

Βασικό πρόβλημα όσων μας παρακολουθούν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης το ότι διαβάζουν τους τίτλους και σπάνια πατάνε το link για να δουν το περιεχόμενο.

Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που ζουν σε ένα άλλο κόσμο και νομίζουν ότι σήμερα κυκλοφορούν δίσκοι οι οποίοι αξίζουν της προσοχής μας, όπως είχαμε συνηθίσει πριν από μερικές δεκαετίες.

Ναι σε αριθμό είναι οι ίδιοι, μπορεί και περισσότεροι. Αυτό όμως που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν είναι το ότι οι νέοι δίσκοι που λένε κάτι είναι αυτοί που εδώ συνήθως τους απορρίπτουμε.

Δύσκολα μπορώ να φαντασθώ έναν φίλο του ροκ να θεωρεί σαν σημαντικό δίσκο το νέο άλμπουμ της Miley Cyrus, ανάλογα άλμπουμ όμως μονοπωλούν το ενδιαφέρον των φίλων της μουσικής.

Αυτοί που παρακολουθούν αν έβγαλαν νέο δίσκο οι Pavlov's Dog πχ, στο εξωτερικό είναι μερικές εκατοντάδες και δεν έχουν καμία σχεδόν σχέση με την μουσική του σήμερα. Ενώ από τους νεότερους ακόμα και καλλιτέχνες με τεράστια απήχηση εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια, τους θεωρούν τίποτα.

Ο Γιάννης στην εκπομπή και το site παρουσιάζουμε όλα τα αξιόλογα καινούργια, ενώ και κάθε εβδομάδα επιλέγουμε τα άλμπουμ που προτείνουμε να ακούσετε και τα στέλνουμε σε όσους έχουν κάνει έστω μία συμβολική στήριξη στη σελίδα μας.

Σχεδόν όλα τα παρουσιάζουμε σε πρώτη παρουσία και ακολουθούν οι υπόλοιπες σελίδες, όμως η ανταπόκριση στα καινούργια είναι εξαιρετικά μικρή, όπως και στην εκπομπή του Γιάννη, οι δε πιτσιρικάδες μπορεί να ακούν καινούργια, αλλά συνήθως δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν ονόματα, οι μουσικές ανησυχίες των περισσότερων Ελλήνων εξαντλούνται στο Voice, τις εκπομπές στην τηλεόραση με τραγούδια και ελάχιστο ραδιόφωνο που κανονικά θα έπρεπε να είναι ο καθημερινός σύντροφος σας.

Θα μου πεις τι ραδιόφωνο, τώρα πια μπορεί κανείς να ακούει ραδιόφωνο από όλο τον πλανήτη και την ξέρουν καλά την δουλειά τους, δεν είναι YouTube που ψάχνεις, εκεί ψάχνουν αυτοί για σένα.

Καινούργια βάζουμε λοιπόν, ας τα ακούτε!