Δεν θα γράψω βέβαια κάτι καινούργιο αναφέροντας ότι οι φτωχοί κάτοικοι αυτής της χώρας γίνονται σε καθημερινοί βάση όλο και φτωχότεροι, σε αντίθεση με μία σημαντική σε αριθμό μειοψηφία που δεν έχει καταλάβει σχεδόν τίποτα από την κρίση.
 
Συνέχεια φοβίζουν τον κόσμο με δραχμές, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, έξοδο από την Ευρωπαϊκή ένωση, Αργεντινή, Κύπρο και άλλα πολλά που προκαλούν φόβο σε ένα πλήθος που ουσιαστικά δεν έχει πια τίποτε να χάσει.
 
Ένας μακροχρόνια άνεργος που έχει αναγκασθεί να πουλήσει ό,τι είχε, σε τι πρέπει να φοβάται?
 
Λένε οι ειδικοί στα οικονομικά, δεν ξέρετε τι θα πάθετε αν συμβούν, αυτά που είναι ενδεχόμενο να συμβούν αν δεν υποστηρίζεται εσαεί τα δύο κόμματα που κυβερνούν.
 
Θα σας πάρουν τις καταθέσεις όπως στην Κύπρο,μα δεν έχουμε πια καταθέσεις, δεν έχει σημασία, θα τις πάρουν από αυτούς που έχουν και τότε δεν θα έχουν να σας πληρώνουν. Κύπρος η οποία πήρε πολύ πιο δραστικά μέτρα, έκλεισαν για μέρες οι τράπεζες κι όμως πάει καλύτερα από εμάς, εδώ συνεχίζουμε με λανθασμένες συνταγές χαϊδεύοντας την εκλογική πελατεία μας και όσους συγκυβερνούν με την κυβέρνηση και δηλητηριάζοντας συνέχεια τον αιμοδότη απλό εργαζόμενο τον οποίο οδηγούμε σε αργό θάνατο
 
Μα είμαστε ήδη άνεργοι, ναι αλλά αυτοί που έχουν τα λεφτά στις τράπεζες επιδοτούνται με τα  ΕΣΠΑ και αν πάψουν να επιχειρούν, θα πάψει η δυνατότητα τού να βρείτε δουλειά έστω και μέσω ΕΣΠΑ.
 
Ένας ελεγκτής λεωφορείου εκτός ΕΘΕΛ που επιδοτείτε από την κυβέρνηση γιατί θεωρείτε κάτι σαν άγονη γραμμή, είπε σε μητέρα 6 παιδιών που πλήρωνε μειωμένο εισιτήριο  κάνετε παιδιά και τα πληρώνουμε εμείς΄
 
Αυτός ο άνθρωπος ελέγχει 1 λεωφορείο την ημέρα, σε γραμμή που ο οδηγός κόβει υποχρεωτικά το εισιτήριο κάθε επιβάτη μόλις εισέρχεται στο λεωφορείο και πληρώνετε από την επιδότηση σε μία γραμμή που τα δρομολόγια γίνονται όλο και πιο αραιά.
 
Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος, οι αυξήσεις στην ΔΕΗ, οι συνεχείς οικονομικές επιβαρύνσεις έχουν οδηγήσει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στα όρια του.
 
Ο πρωθυπουργός, κόντρα σε όλα αυτά, μιλάει για δισεκατομμύρια επενδύσεων που θα δώσουν λέει δουλειά σε 220 άτομα!
 
Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα της χώρας, η παροχή εργασίας σε μικρό αριθμό ατόμων και η οδήγηση στην καταστροφή της πλειοψηφίας του πληθυσμού.
 
Τι σημασία έχουν στα εκατομμύρια των ανέργων οι παροχές σε πεθαμένες επιχειρήσεις που απασχολούν μερικές εκατοντάδες άτομα.
 
Έχουμε εν ενεργεία δεκάδες νέες περιπτώσεις Ολυμπιακής, που μερικές χιλιάδες εργαζομένων δεν έχουν πια αντικείμενο εργασίας και όμως το κράτος τους συντηρεί με κάθε τρόπο.
 
Ικανοποιεί συνέχεια τα αιτήματα δικαστικών, ένστολων και όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και φορτώνει συνέχεια νέους φόρους στους απλούς ανθρώπους εργαζόμενους και συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα.
 
Σαμαράς, Βενιζέλος, είναι ικανότατοι πολιτικοί, με μεγάλη πείρα κι όμως συνέχεια υποχωρούν και συντηρούν μία κατάσταση που είναι φανερό ότι δεν πάει άλλο, ο γάιδαρος που κατάφεραν να τον μάθουν να μην τρώει,, όπου να ναι θα ψοφήσει και ο θάνατός του θα σημάνει το τέλος για όλους όσους συντηρούνται όλα αυτά τα χρόνια από τους απλούς εργαζόμενους.    
 
Η ανικανότητα της κυβερνητικής μηχανής να εισπράξει τα χρήματα από εκεί που πρέπει, την οδηγεί σε όλο και μεγαλύτερη φορολόγηση, δεν είναι τυχαίο που ένας μεγάλος αριθμός πολιτών δεν δείχνει διάθεση να καταθέσει φορολογική δήλωση, απλά δεν έχει να πληρώσει, αφού πια ζητάνε χρήματα και από τους έχοντες μηδενικά εισοδήματα.
 
Κώστας Ζουγρής