Perfect strangers live (με Blackmore) αφιερωμένο σε ένα φίλο

Perfect strangers live (με Blackmore) αφιερωμένο σε ένα φίλο

Perfect strangers live (με Blackmore)

...Αυτο το δυναμικό κομάτι με τους πατριάρχες της ρόκ ,όπως τους αποκαλούσε ....κάποια στιγμή θέλω να το αφιερώσω σε έναν φίλο, λάτρη κάθε καλής μουσικής,με καρδιά ρόκ, μεγαλύτερό μου, 4χρόνια, . Δεν ξέρω πως να το θέσω , αλλά νομίζω απο καρδιάς, ότι οι μεγαλύτεροι φίλοι ,- μέντορες, που πράγματι μας έδειξαν μια εξαίρετη ζωή ,γεμάτη αξίες, και με τον τρόπο τους μας επηρέασαν θετικότατα, - αξίζουν κάποια στιγμή να τους τιμήσουμε και να ανταποδώσουμε ένα ελάχιστο από αυτά που μας προσέφεραν, ανιδιοτελώς,με δικό τους κόστος.

Ο παιδικός, συγχωριανός, φίλος αυτός, την δεκαετία του 70,σε μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη, είχε την τύχη οικονομικά(επιχείρηση του πατέρα του) να έχει 2000 βινύλια κάθε είδους ,σολ,ποπ,ρεγκε,ροκ,ντισκο κλπ. Ηταν και αυτός μεγάλος λάτρης της εκπομπής σας και του ΠΟΠ κ ΡΟΚ , και ο οποίος έδινε-δάνειζε όλους τους δίσκους του στην περιοχή !!!!, με την ατάκα του <<ΠΑΡΕ και ΑΚΟΥ μικρέ (έλεγε) >> με αποτέλεσμα...... να τους χάσει, μετά από χρόνια, όλους.!!! Ηταν ο δεύτερος Ζουγρής και Πετρίδης, και είχε επιθυμία να γίνει μουσικός παραγωγός.Υπήρξε πολύ σπουδαία η μουσική του συνεισφορά στην επαρχιακή περιοχή μας .Χάρη σε αυτόν ,ακουσαμε ως πιτσιρικάδες, στο δικό μας πικάπ,με την χάλια βελόνα, στην δεκαετία του 70!! οτι φρέσκο βινύλιο κυκλοφορούσε στον κόσμο .... βινύλια που γέμισαν από δικές μας απρόσεκτες γρατζουνιές...... ( ήταν παράλληλα και μεγάλος ταλαντούχος ερασιτεχνης αθλητής, ιδίως στίβου), .Ομως δεν έτυχε,δεν βρέθηκε στην Αθήνα .

Προτίμησε επαγγελματικά και παρέμεινε στο παραθαλάσσιο χωριό μας ,με την οικογένειά του. Ειμαι βέβαιος ότι θα πετύχαινε. Τον θεωρώ ως έναν πολύ έμπειρο αξιόπιστο και καταρτισμένο ερασιτέχνη μουσικό παραγωγό και βεβαίως σπουδαίο άνθρωπο. Και παραμένει από τους πιό εκτιμητούς αναντικατάστατους ,φίλους μέχρι και σήμερα. Το ήθος του δε σπανίζει. Ηταν αυτός που παρακινούσε πάντα σε κάτι καλό.. ..Μουσικές του ατάκες ... τι άκουσες την εβδομάδα από τον Πετρίδη ?? οκ.Πάρε τώρα αυτό το βινύλιο για το σαββατοκυριακο , να το εμπεδώσεις καλυτερα!!!!. (και ποτέ του ,καμία μνεία για ...προσοχή στις γρατζουνιές στο βινύλιο). Επίσης στο γήπεδο,σε φιλικο η σχολικό, παρέας, παιχνίδι.....ατάκα του, <<τι άκουσες είπες ?? Fireball deep purple ?? εφυγες, παίζεις εξτρεμ και να θυμάσαι.... στα πόδια σου, έχε τον ρυθμό του ντραμίστα>>.

Συχνά,πυκνά,όλο και κάποια γιορτή έσκαγε ....<<.Βλάσση έχω πάρτυ το Σάββατο. Θα είσαι να παίξεις ?? βερμούτ έχουμε αλλά Νο βλάσης νο πάρτυ.... θα φέρεις κανα δίσκο ???>> απάντηση <<Ελα πάρε μια 50άδα>> και αν μπορέσω να έρθω θα φέρω και άλλους και θα σας κάνω πρόγραμμα.....>>...Περιττό να αναφέρω ...τι έπαιζε,πως περνούσε από είδος σε είδος, και πως και με ποιά σειρά έπαιζε.... είχε το ταλέντο και δημιουργούσε την τέλεια βραδυά- πάρτυ.

Αυτός, εν ολίγοις είναι, ο θαυμάσιος παιδικός φίλος,ο Βλάσης Χαραχλιάνης.....Νάσαι καλά φίλε....

Κώστας Πέππας

 

 

Video Url

 

https://www.popup.gr/