Κι όμως το ροκ είναι και σήμερα παρών, απλά δεν βασιλεύει, όπως και οι πρώην Βασιλιάδες

 Κι όμως το ροκ είναι και σήμερα παρών, απλά δεν βασιλεύει, όπως και οι πρώην Βασιλιάδες

Σκεφτόμουν σήμερα ακούγοντας ένα ξένο ραδιόφωνο που παίζει ροκ ότι αυτό το είδος της μουσικής δεν έφυγε από την ζωή μας, είναι μάλιστα ιδιαίτερα ζωντανό και έχει πολλούς και φανατικούς φίλους.

Μα τότε τι συμβαίνει με όλους αυτούς που λένε συνέχεια ότι το ροκ πέθανε και άλλα ανάλογα.

Κατ' αρχήν η μουσική ανανεώνεται συνέχεια στον χρόνο, το ότι το ροκ της Jehnny Beth δεν είναι το ίδιο με αυτό των Led Zeppelin δεν λέει κάτι, ούτε το ροκ των Zeppelin ήταν το ίδιο με αυτό του Elvis.

Αυτό που συνέβη είναι ότι οι μεγάλοι αστέρες του ροκ μεγαλώνοντας απαιτούσαν συνεχώς υψηλότερες αμοιβές, όπως και τα δισκογραφικά στελέχη και οι εταιρείες που όλες σχεδόν ανήκουν σε μεγάλα γκρουπ εταιριών αποφάσισαν 'ανανέωση'.

Υπάρχουν σήμερα ραδιόφωνα σε όλο τον κόσμο που παίζουν ροκ και έχουν πολλούς ακροατές, ακόμα και στην Ελλάδα, όμως αυτό δεν είναι πια το κριτήριο για την επιτυχία, το κριτήριο είναι το τι συμφέρει 'το αφεντικό'.

Εμείς προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε για κάθε είδος της μουσικής, οι περισσότεροι από εσάς όμως πιστεύουν ότι θέλουμε να βάλουμε χέρι στην τσέπη σας και να σας κλέψουμε το 1 ευρώ που ζητάμε να μας στέλνετε μια φορά τον χρόνο, ίσως και να έχετε δίκιο, μπορεί αυτό το ευρώ να είναι από χρυσάφι.

Κώστας Ζουγρής