Όλοι πιέζουν τις κυβερνήσεις σε όλο τον πλανήτη, αυτές πρέπει να βοηθούν τους πραγματικά αδύναμους πολίτες

O Roger Waters τραγούδησε το "Wish You Were Here" για να απελευθερωθεί ο Julian Assange

Πιέσεις από πλευράς των μουσικών, ηθοποιών, ΜΜΕ, προσφύγων, μαθητών, στην Αγγλία άρχισαν να ζητούν στήριξη οι ποδοσφαιρικές ομάδες, οι παίκτες και πολλοί άλλοι στην προσπάθεια να βρουν στήριγμα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Βέβαια όπως έχω πει, ανάλογες απαιτήσεις πρέπει να έχουν λογικά όχι μόνο οι καλλιτέχνες αλλά όλοι οι εργαζόμενοι που έχασαν την δουλειά τους, όπως ας πούμε οι εργαζόμενοι στην οικοδομή που έχουν αρκετές ομοιότητες στον τρόπο που αμείβονται και τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλουν με τους καλλιτέχνες, με την διαφορά ότι στις καλές εποχές, ένας καλός γνωστός μουσικός μπορούσε να έχει εξασφαλίσει ένα καλό κομπόδεμα, αν όχι περιουσία.

Το ότι διάφοροι κλάδοι δουλεύουν χωρίς ασφάλεια, όπως λένε σωστά πολλοί είναι θέμα της πολιτείας που πρέπει να ελέγχει με τους μηχανισμούς της αν τηρούνται αυτά που πρέπει.

Μια χώρα όμως που κάθε χρόνο είναι ψηλά στις λίστες με τις πιο διεφθαρμένες δύσκολα θα αλλάξει και αυτό για να γίνει θέλει συναίνεση όλων των κομμάτων, δύσκολο να γίνει όμως γιατί τώρα είναι εντελώς διαφορετικά μαγαζιά.

Αυτό που προτείνω, είναι να δώσει η πολιτεία ένα ποσό στους μουσικούς οι οποίοι δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία, γιατί αν έχουν μερικά ακίνητα ή καταθέσεις προφανώς θα υπάρχουν άλλοι με μεγαλύτερη ανάγκη, το ποσό αυτό όμως να είναι υπό την μορφή κάλυψης των ασφαλιστικών τους εισφορών, μήπως και μπορέσουν μερικοί από αυτούς να πάρουν κάποτε σύνταξη.

Βέβαια αυτά τα χρήματα στην τελική θα τα πληρώσουν πάλι τα κορόιδα που εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην πολιτεία, αλλά έτσι γίνεται πάντα.

Τώρα αν η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα και θέλει, ας τους δώσει τα χρήματα που ζητάνε και ας τους βγάλει και στην σύνταξη, τα κορόιδα πάντα είναι περισσότερα και μερικές φορές κολλάνε ένσημα από 13 ετών,

Κώστας Ζουγρής