Ο ανταγωνισμός, υπάρχει παντού, στην εκπαίδευση, στη δουλειά, ακόμα και στις ερωτικές τις σχέσεις!

 

Το κάθε Ζώδιο, αντιμετωπίζει τη κατάσταση διαφορετικά, όμως το θέμα τι κάνει το ίδιο για τον εαυτό του!

 

Κριός

 

Είναι από τους δυνατούς παίχτες της παρέας! Βέβαια είναι ειλικρινής μαζί σου και ξεκάθαρος και ότι έχει να πει, θα το πει έξω από τα δόντια! Δεν τον νοιάζει αν θα πληγώσει κάποιον, αφού οι προθέσεις του είναι ανοιχτές και εννοείται ότι μόνο η πρωτιά τον ενδιαφέρει και τίποτα άλλο! Άκρως ανταγωνιστικός, προκαλεί συνήθως και καθόλου διπλωμάτης! Εκεί μπορεί να χάσει το παιχνίδι, αφού ο αντίπαλος, γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει! Απεχθάνεται τα μυστικά και τις ίντριγκες!

 

Ταύρος

 

Είναι και δεν είναι, αφού δε του αρέσουν και πολύ οι εντάσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της δουλειάς! Προτιμάει η ημέρα να κυλάει όμορφα και ρομαντικά, παρά να αγχώνεται και να απορροφάται από τις γνωστές ανταγωνιστικές τάσεις! Βέβαια, αν κάποιος προσπαθήσει να του πάρει τη θέση, ποιος είδε το Θεό και δε το φοβήθηκε! Μπορεί να ξαφνιαστεί απίστευτα, όμως θα αντιδράσει σαν ατομική βόμβα! Όταν θέλει κάτι πολύ, έχει την υπομονή, να το δουλεύει σκληρά και να το πετυχαίνει, αφού κάποιος άλλος θα παρατούσε τα όπλα! Αποφασιστικός όχι όμως Ανταγωνιστικός!

 

Δίδυμος

 

Εδώ έχουμε μια παράξενη περίπτωση, αφού ο ανταγωνισμός που έχουν τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο αυτό, είναι κυρίως με τα αδέρφια τους! Πρέπει να είναι οι πιο έξυπνοι, με τις καλύτερες ιδέες και να γίνεται πάντα το δικό τους! Συνεπώς, είναι περισσότερο οικογενειακό το ζήτημα, παρά κάτι άλλο! Εσύ λοιπόν που θες να μάθεις για τον εργασιακό τομέα, σου αρέσουν οι άνθρωποι, που είναι εντελώς διαφορετικοί από εσένα! Εκεί θα τη κάνεις την επίθεσή σου, γιατί θέλεις να εντυπωσιάζεις περισσότερο, παρά να κάνεις κακό!

 

Καρκίνος

 

Μπορεί να είναι ευαίσθητος και ρομαντικός, όμως όταν θέλει κάτι έχει και την υπομονή για να το πετύχει! Όχι δεν είναι ανταγωνιστικός ο χαρακτήρας του, όμως κρατάει μέσα του ότι κακό που του κάνει ο άλλος και φουντώνει περισσότερο το μίσος του, αλλά παραμένει εκεί! Δουλεύει συνήθως υπογείως, δεν ανοίγει τα φύλλα του με τίποτα και θα σου τη φέρει εκεί που δε το περιμένεις... Πάντα με το γλυκό τον τρόπο και τον δίκαιο, όμως σίγουρα πολύ ξαφνικά! Το κατάλληλο άτομο, για τις γνωστές οικογενειακές βεντέτες, αφού αν τολμήσει κάποιος να του πειράξει το σπίτι του, τότε ο πανικός ο ίδιος... Αιώνια έχθρα!

 

Λέων

 

Δεν έχει κανείς να φοβηθεί κάτι από ένα Λιοντάρι! Είναι τόσο αξιοπρεπής και τόσο υπεράνω, που δε θα ασχοληθεί καν με το θέμα του ανταγωνισμού! Θα φύγει και θα πάει αλλού, που θα τον εκτιμούν έτσι όπως είναι! Βέβαια, είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος,, που πρέπει να υπερέχει όλων! Δε του αρέσει να απειλείται, ούτε να απειλεί! Δε του αρέσει καθόλου αυτό το παιχνίδι και αν νιώσει κάτι στην ατμόσφαιρα, σημαίνει για εκείνον ότι δεν υπάρχει ομάδα! Μόνο στον αθλητισμό αλλάζει όψη! Εκεί πεισμώνει απίστευτα, γιατί πρέπει να είναι πρώτος!

 

Παρθένος

 

Δε του αρέσει καθόλου ο ανταγωνισμός! Όμως είναι ένα καλό κίνητρο για αυτόν, για να δουλέψει πιο σκληρά και να κάνει το έργο του τέλειο! Μόνο με ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με εκείνον, θα παίξει αυτό το παιχνίδι, όμως όχι για θέμα δύναμης, αλλά περισσότερο για θέματα εξυπνάδας και ικανοτήτων! Όχι δεν είναι καν φίδι κολοβό, όμως θα σε ξαφνιάσει, γιατί μπορεί να βρεθεί μερικά βήματα μπροστά, πολύ ξαφνικά και να σε κάνει να τρέξεις πολύ, για να τον φτάσεις!!

 

Ζυγός

 

Αν και δε του φαίνεται είναι σκληρός αντίπαλος! Ως Ζυγός που είναι, έχει δυο όψεις, από τη μια τα πηγαίνει με όλους μια χαρά και από την άλλη κάνει τα πάντα για να τους προσπεράσει και να τους τη βγει, γιατί έτσι του αρέσει περισσότερο! Το κακό με ένα τέτοιο τύπο είναι ότι θέλει δράση, να ανάβουν τα αίματα, άρα του αρέσει η πλοκή! Και εκεί είναι που τα χαλάει με τους άλλους, γιατί δεν έχουν όλοι τις ορέξεις του και βιάζονται να βρουν τη κάθε λύση που χρειάζεται! Οι φιλοδοξίες του είναι μεγάλες και έχει εκ φύσεως όλα τα προνόμια, για να παίξει αυτό το παιχνίδι..!!!

 

Σκορπιός

 

Από τους πολύ σκληρούς ανταγωνιστές του είδους! Εδώ όποιος θέλει να τα βάλει μαζί του θα πρέπει να το έχει σκεφτεί πολύ καλά, γιατί οι δυσκολίες και τα εμπόδια που έχει να συναντήσει είναι απίστευτα! Δύσκολος παίχτης ο Σκορπιός, αφού θέλει να υπερέχει, είναι ασυγκράτητος, δηλαδή πρέπει να φτάσει στο στόχο, μια και έξω! Δεν ανοίγει τα φύλλα του, θα προσποιηθεί το χαζό, ή ότι δεν ενδιαφέρεται και μετά θα σου τη φέρει στο λεπτό! Όταν είναι τέλειο φυσικά! Δε θέλει μόνο τα λάφυρα, θέλει το όνομά του να ακουστεί σε όλη την υφήλιο..!! Για τόσο πολύ λέμε..

 

Τοξότης

 

Το χρυσό αυτό παιδί, δεν έχει καν μέσα του τον ανταγωνισμό! Περισσότερο θα το δει ως παιχνίδι, θα διασκεδάσει, παρά να σου βγάλει το μάτι! Είναι τίμιος, ειλικρινής και θα παίξει γιατί του αρέσει η περιπέτεια και το όλο συναίσθημα! Αν όμως αντιληφθεί ότι πας να τον εξαπατήσεις, τότε γίνεται πολύ βίαιος και σκληρός! Κυρίως είναι ανταγωνιστικός πάνω σε συζητήσεις. Σε θέματα φιλοσοφικά, υπαρξιακά, ζωής.. Εκεί γίνεται πολύ κακός αντίπαλος! Έχει δυνατή άποψη!

 

Αιγόκερως

 

Από τους δυνατούς παίχτες στο θέμα του ανταγωνισμού! Κρύβει πολύ καλά τα χαρτιά του και δουλεύει πολύ σκληρά και αποφασιστικά για να πετύχει το σκοπό του! Κανείς δε γνωρίζει τίποτα και είναι και λίγο ψυχρός και από τη φύση του, δύσκολη η περίπτωση! Το τραβούν όμως και οι οικογενειακές καυγάδες, εκείνοι για τα περιουσιακά θέματα, αφού πάντα νιώθει ότι τον αδικούν και ότι τον ρίχνουν! Ο τύπος που θα τρέξει στα δικαστήρια και θα ψευδορκήσει κιόλας, αλλά το οικόπεδο, αξίζει το κόπο!!!

 

Υδροχόος

 

Δε του αρέσει καθόλου ο ανταγωνισμός! Γιατί? Εκεί που έχει βάλει ένα στόχο, εκεί που το πολεμάει, εκεί και μπορεί να το παρατήσει, γιατί έτσι απλά έχασε το ενδιαφέρον του! Βέβαια, εάν απέναντί του έχει σκληρούς παίχτες, παίζουν δυο περιπτώσεις. Ή θα τους γυρίσει πλάτη και θα φύγει, ή θα κερδίσει με ύφος και θα φύγει! Των άκρων εντελώς και απρόβλεπτος όσο εκεί που δε φτάνει! Η απάθεια στο όλο θέμα, είναι αυτό που τσακίζει τα κόκαλα των άλλων, αφού θα φτάσει στη κορυφή χωρίς να σου δώσει καμία απολύτως σημασία!!!

 

Ιχθύες

 

Και ο τρελός της παρέας! Δε του αρέσει καθόλου ο ανταγωνισμός, όμως έχει μια διαίσθηση πολύ έντονη, μια τηλεπάθεια και καταλαβαίνει ως δια μαγείας, από πού απειλείται και βλέπει το όνειρο, κάτι μέρες πριν! Για τόσο πολύ μιλάμε.. Άρα την ώρα που κάποιος θα τον χτυπήσει, θα το γνωρίζει ήδη και ίσως και να είναι και προετοιμασμένος, περισσότερο από ποτέ! Εγκαταλείπει τη μάχη αφού του χαλάει τη ψυχική γαλήνη το όλο θέμα! Μόνο σε θέματα καλλιτεχνικά, γίνεται σκυλί μαύρο, αφού πρέπει να είναι ο καλύτερος ζωγράφος, ηθοποιός, τραγουδιστής και πάει λέγοντας το πράγμα.