ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αρκετά πριν γίνουν μόδα και στην Ελλάδα, η εκπομπή επέμενε προβάλλοντας την νέα φουρνιά των Αγγλικών και Αμερικάνικων τηλεοπτικών σειρών.
13 χρόνια μετά, ο θόρυβος που γίνεται αυτό το καλοκαίρι στην Αμερική για τις υποψηφιότητες Emmy πλησιάζει αυτές των όσκαρ.
Είναι φυσικό, αφού καταξιωμένοι, αλλά και νέοι ηθοποιοί που δεν βρίσκουν ρόλους στον νέο κινηματογράφο των blockbusters καταφεύγουν στην τηλεόραση, σε σειρές ή αυτόνομες ταινίες.
Ο Steven Spielberg δήλωσε πρόσφατα ότι ακόμα κι αυτός στο μέλλον για ταινίες όπως το Lincoln δεν θα βρίσκει εύκολα διανομείς στις κινηματογραφικές αίθουσες, εκτός και αν είναι απόλυτα εμπορικές.
Ο Lucas και ο Spielberg σε πρόσφατη συνέντευξή τους είπαν ότι σε 2 χρόνια το εισιτήριο στην Αμερική για τα blogbusters θα φτάσει τα 150 δολάρια, περισσότερο και από τα εισιτήρια στο Broadway στις θεατρικές παραστάσεις.
Μία εβδομάδα αργότερα από αυτές τις δηλώσεις,το εισιτήριο της νέας ταινίας του Brad Pitt, World War Z είχε σε επιλεγμένες αίθουσες σε Σικάγο, Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες 50 δολ με το πρόσχημα κάποιων αστείων προνομίων.
Με το λυχνάρι ψάχνουμε καλές ταινίες στους κινηματογράφους, ενώ υπάρχουν σειρές και τηλεοπτικές ταινίες με μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Στις Κάνες πήρε πολύ καλές κριτικές η νέα ταινία των Michael Douglas. Matt Damon, στην Αμερική δεν βρήκε διανομέα, αλλά παίχτηκε στην τηλεόραση με ρεκόρ θεαματικότητας.
Τα Emmy που οι υποψηφιότητές τους θα ανακοινωθούν περίπου σε 3 εβδομάδες, αποκτούν ξεχωριστή σημασία.
Πέντε από τις καλύτερες σειρές στην κατηγορία Δράμα, είναι: Downton Abbey, Homeland, House Of Cards, Breaking Bad, Justified.
Θα ήθελα να ήταν υποψήφια και το Borgen.
Γιάννης Πετρίδης
 
 
 
Video Url