Είναι μία μπερδεμένη κατάσταση, αλλά έχουμε επιλέξει την ανεξαρτησία μας.

Είναι μία μπερδεμένη κατάσταση, αλλά έχουμε επιλέξει την ανεξαρτησία μας.

Η λίστα του Rolling Stone με τα καλύτερα άλμπουμ

Μικρές ή μεγάλες εκπλήξεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός από εμάς έχει η λίστα του Rolling Stone που όπως όλες οι όμοιες της θα έχει αυτούς που δεν συμφωνούν.

Το Rolling Stone εδώ και αρκετά χρόνια έχει πάψει να είναι αυτό που είχαμε συνηθίσει. Η αλλαγή ιδιοκτησίας και η μεταφορά σε 'στιβαρά' χέρια οδήγησε το περιοδικό σε μεγαλύτερη αναφορά στην πολιτική, υποστηρίζοντας μάλιστα συγκεκριμένη παράταξη, όπως σχεδόν όλα τα ανάλογα έντυπα στις ΗΠΑ.

Το μειονέκτημα ή πλεονέκτημα σε ανάλογες λίστες, όπως το βλέπει ο καθένας, είναι ότι αυτές οι λίστες δημιουργούνται από πολλούς και έχουν σκοπό να ικανοποιήσουν τους πάντες.

Οι δικές μας λίστες είναι πιο προσωπικές, ανεξάρτητα του αν είναι καλύτερες και δεν έχουμε και κανένα στο κεφάλι μας ούτε έχουμε καμία υποχρέωση να ικανοποιήσουμε διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Αυτό, από εμπορικής πλευράς μοιάζει με αυτοκτονία, γιατί προχθές σκέφτηκα μιλώντας με τον Πετρίδη για να του αποδείξω το πόσο μεροληπτικό είναι το κοινό, να δημοσιεύσουμε δύο αναρτήσεις γράφοντας μόνο τα ονόματα Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας.

Οι οπαδοί και των δύο, χωρίς να διαβάσουν τι γράφαμε έβριζαν τον αντίπαλο τους, μόνο διαβάζοντας το όνομα του.

Το Rolling Stone έχει τους μέτοχους του και τους εκατομμυριούχους ιδιοκτήτες του, εμείς δεν έχουμε κανένα και επειδή δεν υποστηρίζουμε κανέναν, ενίοτε μας βρίζουν όλοι.

Είναι μία μπερδεμένη κατάσταση, αλλά έχουμε επιλέξει την ανεξαρτησία μας.

Κώστας Ζουγρής

Εμείς, εδώ και στο ραδιόφωνο θα παίζουμε και τέτοια τραγούδια, όσοι θέλουν ας διασκεδάζουν με τα Reality της TV και ας στηρίζουν τους ιδιοκτήτες τους, διαφορετικά αν δεν υπήρχαν αυτοί πώς θα υπήρχαν οι ζητιάνοι.