'Εχετε μπει ποτέ στην εντατική;

'Εχετε μπει ποτέ στην εντατική;

Δεν μπαίνει βέβαια κάθε μέρα κάποιος στην εντατική, μπορεί όμως να του τύχει γι' αυτό καλό είναι να σέβεται όλους αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν υπό έλεγχο έναν αποδεδειγμένα φονικό ιό ο οποίος δεν είναι τόσο συνηθισμένος και προβλέψιμος όπως η γρίπη.

Τα κρούσματα αυξάνονται και κανείς δεν ξέρει ποιοι θα είναι τα νέα θύματα του και το κυριότερο δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός τους.

Φτάνοντας στο όριο των ΜΕΘ θα προβληματισθούμε αρκετά γιατί η κατάσταση μπορεί εύκολα να γίνει ανεξέλεγκτη και δεν θα φταίει βέβαια η δήθεν γκαντεμιά του Κυριάκου

Οι αντιρρήσεις αυτών που δεν θεωρούν επικίνδυνο τον ιό, πηγάζουν από δηλώσεις μεμονωμένων γιατρών που έχουν τις δικές τους απόψεις, αλλά αυτές δεν ενδιαφέρουν σοβαρούς ανθρώπους αφού σε παγκόσμιο επίπεδο κορυφαίοι επιστήμονες αγωνιούν για την πορεία του ιού.

Στο πρώτο μου έμφραγμα πήγα στο Σωτηρία, ήταν περίπου 2 μετά τα μεσάνυχτα και δεν υπήρχαν άδειες θέσεις στην εντατική, ήταν σίγουρο ότι θα πέθαινα, ευτυχώς όμως κάποιος γιατρός ακροατής μας με λυπήθηκε και έβγαλε από την εντατική ένα Δήμαρχο, της Ζακύνθου, ή της Κεφαλλονιάς νομίζω ο οποίος είχε προγραμματισθεί να βγει το πρωί και την γλίτωσα, ήταν μία από τις 2 φορές που φιλοξενήθηκα στην εντατική και βγήκα ζωντανός..

Το απόγευμα κατέβηκα από το metro και πήγα στον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι, μερικοί δεν φόραγαν μάσκες, περισσότεροι τις είχαν στο χέρι και πολλοί δεν κάλυπταν με την μάσκα την μύτη τους, όπως και ο σεκιουριτάς, ο λαός είναι ατίθασος και μακάρι να μην το πληρώσει.

Το θέμα είναι ότι τα μέτρα έχουν αντίκτυπο σε εκατομμύρια ανθρώπους επειδή μερικοί θέλουν ενδεχομένως να πεθάνουν ελεύθεροι χωρίς μάσκα.

Κώστας Ζουγρής