Σημασία έχει να μας εκτιμούν οι άλλοι ή να εκτιμούμε εμείς τον εαυτό μας;

Σημασία έχει να μας εκτιμούν οι άλλοι ή να εκτιμούμε εμείς τον εαυτό μας;

Με αφορμή την ανάρτηση για το λαϊκό ροκ ένας από τους επισκέπτες μας εξέφρασε την άποψη ότι δεν με εκτιμά, σε αντίθεση με άλλους που αναφέρει και η συμπεριφορά μου οδηγεί πολλούς στο να ' μου την λένε'.

Εντάξει δεν είναι και το καλύτερο να σου λέει κάποιος που δεν σε ξέρει ότι δεν σε εκτιμά, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

Πώς μπορώ να του κρατήσω κακία αφού ο ίδιος μπαίνει και σχολιάζει θετικά σε αρκετά από τα θέματα για τα οποία είμαι υπεύθυνος και στα οποία δεν γράφω το όνομα μου.

Βέβαια αυτό έχει και τις αρνητικές επιπτώσεις του γιατί άλλος μου λέει, τα βλέπεις, με αυτά που γράφεις έχεις γίνει μισητός και αυτό το ξεπερνάω γιατί βασικά αυτό που θέλω είναι να τα έχω καλά με τον εαυτό μου, δεν είναι αυτοσκοπός να κερδίσω την εύνοια των άλλων.

Δεν ξέρω αν αυτό είναι σωστό ή λάθος, αυτό όμως έμαθα να κάνω σε όλη μου την ζωή, να εκφράζω αυτό που πιστεύω, ευτυχώς για μένα ειδικά στην μουσική δεν θα έλεγα ότι βγήκα κάποτε λάθος, στα υπόλοιπα ναι, εμπιστοσύνη που δείχνουμε στους ανθρώπους έχει τις παρενέργειες της.

Εσείς τι λέτε, με ποιον πρέπει να τα έχει καλά κανείς, με τον εαυτό του ή με τις επιθυμίες των άλλων;

Κώστας Ζουγρής