Το πρόβλημα τού κέντρου είναι η ερήμωση, η Σταδίου είναι φάντασμα, η Πανεπιστημίου ζόμπι

Το πρόβλημα τού κέντρου είναι η ερήμωση, η Σταδίου είναι φάντασμα, η Πανεπιστημίου ζόμπι

Από παρέμβαση σε θέμα μας.

Tυχαίνει να δουλεύω και να κυκλοφορώ στό κέντρο από το 1979 τουλάχιστον , η πέριξ τής Ομόνοιας περιοχή είναι το "σπίτι" μου .

Με ενοχλεί όταν άσχετοι ανίδεοι ανακατεύονται με το "σπίτι" μου . Οι περισσότεροι κάτοικοι τής Αττικής έχουν χρόνια να κατέβουν στο κέντρο , διαφωνούν ή συμφωνούν για το τι συμβαίνει εκεί μέσα από τήν βολή τού προαστείου τους ή μέσα από μιά τήν αντίληψη μιάς πραγματικότητας πού δεν γνωρίζουν ή το χειρότερο από τήν παράλογη επιθυμία κάποιων πού έχουν μπερδέψει την οκνηρότητα με την ευζωία , να γίνει η Αθήνα αυτό πού δεν μπορεί να γίνει .

Η πρωτεύουσα μας είναι μιά άσχημη πόλη , η ασχήμια της δέν διορθώνεται με χρωματιστές λωρίδες και κιτς ασφαλτοφοίνικες.Ετσι γιά χάρη τής συζήτησης να δεχθούμε ότι ο δήμαρχος έχει τίς καλύτερες προθέσεις . Το έχει απαντήσει αυτό με τίς προθέσεις εδώ και χρόνια ο Σακελάριος με την φωνή τού Κωνσταντάρα .

Τό πρόβλημα , νομίζω , είναι ότι οι πολιτικοί μας δέν εχουν ίδια αντίληψη τών θεμάτων , αυτό είναι καθήκον κάποιων αυλικών πού δέν θελουν να διακινδυνεύσουν την προνομιακή τους θέση , ακόμα και αν η αλήθεια ήταν γνωστή σε αυτούς γιατί να ρισκάρουν να την ανακοινώσουν και να καταστούν ανεπιθύμητοι , είναι βολικότερο να τούς υποστηρίζουν και να τούς γλύφουν όσο παράλογη άποψη κι αν υποστηρίζουν , άκουσα "συγκοινωνιολόγο" με ειδικότητα τήν επικοινωνία με ιθαγενείς τού Αμαζονίου να υποστηρίζει ότι οι τρεις ( και όχι πέντε ) λωρίδες στην Πανεπιστημίου διευκολύνουν τήν κίνηση , κάντη μία ρε επιστημονάκι τήν λωρίδα να το εξαφανίσεις το πρόβλημα .

Ο δήμος άρχισε να προτείνει εναλλακτικές διαδρομές πρός το κέντρο , δηλαδή μάς θεωρεί Ελληνικής καταγωγής Αβορίγινες παλινοστούντες πού τώρα πρωτοσυναντάμε την Ομόνοια . Τέλος πάντων για να πώ για το ¨σπίτι" μου ,εδώ και χρόνια , οι πρεζάκηδες έχουν περιοριστεί σε 1-2 στενά κάθετα τής Γ΄ Σεπτεμβρίου Κώστα , το παραδοσιακό κέντρο , το Γεράνι πού λέμε ( Ευριπίδου-Πειραιώς-Αθηνάς) είναι ολοκάθαρο , η Ομόνοια είναι 24/7 φυλασσόμενη , εδώ και χρόνια στρατιές πρεζακηδων δέν πεθαίνουν στήν Μενάνδρου , η Πλατεία Βάθη(ς) δέν ασφυκτιά από Αλβ. ανήλικες , ούτε στη περιοχή πίσω από το Δημαρχείο Νιγηριανά παιδάκια κοριτσάκια 1.70 παίζουν τρέχοντας πίσω από αυτοκίνητα φωνάζοντας 5 ευρώ .

Τό πρόβλημα τού κέντρου είναι η ερήμωση , η Σταδίου είναι φάντασμα , η Πανεπιστημίου ζόμπι , η Γ΄Σεπτεμβρίου διόδιο στά πλήρως απαξιωμενα Πατήσια , η Αγ. Κωνσταντίνου απρόσωπη σε στέλνει γρήγορα μακριά , λίγο η Αθηνάς αντιστέκεται κυρίως επειδή διατηρεί ακόμα λίγο φολκόρ καί λόγω γειτνίασης με το Μοναστηράκι .

Εχετε μαζέψει ποτέ κατσαρίδα πού τήν έστειλε το Baygon , είναι χωρίς περιεχόμενο , σάν ένα κομμάτι τσίπς , βάλτης φοίνικες , χρωματιστές λωρίδες , δέν θα αλλάξει κάτι , θα παραμείνει μιά ψόφια κατσαρίδα. Για να τελειώνω , τό κύριο πρόβλημα τού κέντρου είναι ότι καθίσταται νεκρό λόγω και τής δυσπροσιτότητας του , μέρα παρά μέρα υπάρχει μία διαδήλωση πού δεν δείχνουν τα κανάλια , αλλά όσοι κάτσουν στην Συγγρού ή στην Κηφισίας για 2 ώρες , δεν το ξανακάνουν .

Ο δήμαρχος έχει εξασφαλίσει τήν μη επανεκλογή του , σιγά μην νοιαζόταν , το κέντρο θα έχει μνημόσυνο ( γιατί είναι long gone ) και το δημαρχοασημαντοεφηβάκι θα ανάβει μετά από χρόνια το πούρο του μπροστά σε ένα τζάκι , και καθώς θα ρουφάει τον καπνό , θα λέει στούς αυλικούς και τοπικούς ινδιάνους , "σάς έχω πεί για τόν μεγάλο περίπατο ; " πές μας , πές μας , το έχουμε ξανακούσει , αλλά τι ωραία ιστορία " . και ξεκινάει ο τώρα δήμαρχος κάποια χρόνια από τώρα να λέει την ιστορία , " λοιπόν πού λέτε θα σάς μιλήσω για τήν ευκολία χειρισμού τής μακακίας τών ανθρώπων " τήν συνέχεια την ξέρουμε .

neverwill

https://www.apotis4stis5.com/themata-f/44887-oi-foinikes-tis-panepistimiou