Το χιπ χοπ αρέσει γιατί είναι η μουσική της εποχής μας

Το χιπ χοπ αρέσει γιατί είναι η μουσική της εποχής μας

Το χιπ χοπ δεν είναι μουσική για 10 ανθρώπους, είναι μουσική πολύπλευρη που ακούει όλος ο πλανήτης

Δεν θέλω να προσβάλω κανένα, αλλά το χιπ χοπ σήμερα δεν είναι 2-3 καλλιτέχνες οι οποίοι χρησιμοποιούν στίχους που προσβάλλουν λέει τις γυναίκες και δεν έχει καμία μουσικότητα όπως ισχυρίζονται μερικοί, άσε που και οι ίδιες οι γυναίκες τα ίδια τραγουδούν..

Το να κατηγορούμε τους μαύρους για την μουσική είναι πραγματικά αστείο αφού το μεγαλύτερο κομμάτι της μουσικής που ακούμε εδώ και χρόνια από λευκούς, έχει τις ρίζες του σε μαύρους.

Είναι σαν να λέμε ότι οι λευκοί είναι οι καλύτεροι σπρίντερ, εντάξει κάπου βγαίνει και κάποιος, αλλά τα σπριντς, όπως και η μουσική είναι βασικά μαύρη υπόθεση, πάντα ήταν, αλλά οι λευκοί με τα διάφορα κόλπα τους απέκλειαν τους μαύρους από τα ΜΜΕ και βέβαια τους αντέγραφαν.

Το χιπ χοπ σήμερα έχει εισχωρήσει παντού, στην μουσική κάθε χώρας, όσοι νομίζουν ότι έχει μείνει στα 80's και 90's κάνουν λάθος.

Δως του να γράφουν για Public Enemy, Jungle Brothers και ανάλογα, όπως κάνουν δηλαδή και με τους λευκούς, έχουμε 2020, τίποτα δεν είναι όπως πριν, ούτε βέβαια εμείς οι ίδιοι, ας μην κατηγορούμε τα παιδιά, ας ακούν ό,τι θέλουν αρκεί να ακούν μουσική.

Όπου μπορούμε προσπαθούμε να τους περάσουμε τις απόψεις μας, μερικοί κάτι θα πιάσουν.

Σε 10 χρόνια Beatles και Stones ενδεχομένως δεν θα λένε τίποτα γι αυτούς, έτσι είναι η ζωή, ας ζήσουμε το σήμερα, η κάθε εποχή έχει την μαγεία της.

Όλοι αυτοί που 'σκίζουν τα ρούχα τους' για τους καλλιτέχνες του '60 και του '70, δεν θυσιάζουν 1 ευρώ τον χρόνο για να συντηρήσουν μία σελίδα που καλύπτει αρκετά από αυτά που τους ενδιαφέρουν.

Είχες δεν είχες, πάλι εκεί το έφερες, ναι πονάει η αδιαφορία, δεν είναι για το 1 Ευρώ, αλλά είναι σαν κι αυτούς που λυσσάνε για ένα κόμμα, πλακώνονται και πάνω στις κάλπες και ψηφίζουν τον αντίπαλο.

Ο κορωνοϊός μας κατέστρεψε και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, ο τουρισμός με τα συχνά μαύρα έσοδα του συντηρούσε όλη την χώρα, τώρα θα τα βάψει μαύρα και οι κακομαθημένοι δεν θέλουν να κατεβάσουν τις τιμές για τους Έλληνες, όμως το φθινόπωρο είναι τόσο κοντά και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει του χρόνου το καλοκαίρι,

Ας αποδεχθούμε την πραγματικότητα, το χιπ χοπ κυριαρχεί, ο κορωνοϊός υπάρχει, η οικονομία μας θα περάσει δυσκολίες, δεν ζούμε στο 1980, τα σόσιαλ μήντια κυριαρχούν στην ζωή μας μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα 'τα σκοτώσει', η δύναμη τους είναι πια ανεξέλεγκτη.

Κώστας Ζουγρής