Δεν πρέπει να είναι δίλημμα: Βοb Dylan ή Tyler the Creator

Δεν πρέπει να είναι δίλημμα: Βοb Dylan ή Tyler the Creator

Από σχόλιο επισκέπτη μας.

Καλησπέρα σε όλους,δράττομαι της ευκαιρίας να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις δημιουργηθείσες απο την θέαση της εκποπής ''Τα Στέκια'',η οποία ηταν αφιερωμένη στις πρώτες μέρες του hip hop στην Ελλάδα.

Αυτο που μου προξένησε εντύπωση ηταν η παντελής απουσία αναφοράς στην εκπομπή του ΓΠ(ο οποίος αγκάλιασε το ρεύμα απο την πρώτη στιγμή),οταν η συζήτηση έφτασε στα κανάλια ενημερώσης τους ,σε μια Ελλάδα όντως ανίδεη ακόμα για το τι συνέβαινε στα τέλη 80's-αρχές 90's στις ΗΠΑ.

Δεν νομίζω οτι ήταν κάτι σκόπιμο,απλά καταδεικνύει το πρόβλημα ηλικιακής βάσης της εκπομπής,θέμα που πιστεύω την ταλανίζει ακόμα και όπως έχει αναφέρει και ο ΓΠ τον φέρνει σε αμηχανία ως προς το περιεχόμενο των τραγουδιών που επιλέγει να παρουσιάσει(old-classics versus new songs-new artists.

Εχω την άποψη οτι ,μετά την πρώτη δεκαετία της ('75-'85), όπου και η εκπομπή δημιούργησε την μαγιά των πρώτων και έκτοτε πιστών ακροατών της , ετέθη ένα θέμα διείσδυσης της και στις μεταγένεστερες γενιές(90's και μετά),οι οποίοι εστράφησαν σε άλλες πηγές ενημέρωσης-ψυχαγωγίας(το τότε mtv-ιδιωτική ραδιοφωνία-αργότερα το διαδίκτυο)).

Η εκπομπή,πάντα κατά την γνώμη μου,δεν κατάφερε (όσο δε πέρναγαν τα χρόνια το πρόβλημα επιδεινωνόταν) να περάσει σε νεώτερα ακροατήρια,με αποτέλεσμα και φτάνοντας στο σήμερα ,ο παρουσιαστής να είναι στην αμήχανη θέση να προσπαθεί να συγκεράσει τις μουσικές αναφορές εκείνης της πρώτης αλλά πάντα πιστής γενιάς των ακροατών του με την αντίληψη που τον διακρίνει της συνεχούς αναζήτησης νέων ακουσμάτων(Βοb Dylan η Tyler the Creator????).Ευχαριστώ

hommer63