'Εμένα μ' αρέσει ο Peter Gabriel!'

'Εμένα μ' αρέσει ο Peter Gabriel!'

Σωστή άποψη, αφού ο καθένας μας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει. Ρώτησα και τον Πετρίδη, αλλά δεν μου απάντησε και θύμωσε, ο Γιάννης είναι κι αυτός φανατικός του Gabriel.

Επειδή όμως τα πήρα στο κρανίο που λένε μια και οι περισσότεροι δεν άνοιξαν να διαβάσουν το κείμενο, τα like πιο πολλά από τις επισκέψεις στο site όπως και τα σχόλια, θα σας κάνω μια απλή ερώτηση, αφού το 90% τουλάχιστον είναι υπέρ του Gabriel.

Δεν με νοιάζει που θα θυμώσετε και ενδεχομένως να με βρίζετε, έχω συνηθίσει.

Παρακαλώ για τις απαντήσεις σας, πρώτον, o ίδιος ο Gabriel σε συνέντευξη στο Q είπε ότι οι Genesis με τον Phil Collins τον ξεπέρασαν και δεν μπορούσε να το πιστέψει, δεύτερον, ο Gabriel γνώρισε επιτυχία μόνο όταν μιμήθηκε τους Genesis στο άλμπουμ So, και τώρα το ερώτημα, σε τι είναι καλύτερος ο Gabriel από τον Collins, έχει καλύτερη φωνή; δεν νομίζω, είναι καλύτερος μουσικός, δεν νομίζω, έχει καλύτερα τραγούδια, δεν νομίζω, έχει ευρύτερη μουσική προσέγγιση, δεν νομίζω, οι Brand X δεν ήταν αδιάφοροι, έχει μεγαλύτερη επιτυχία; δεν νομίζω, έχει περισσότερους θαυμαστές; δεν νομίζω ακόμα και στην Ελλάδα ο Phil υπερτερεί αν κρίνουμε από τις πωλήσεις τους, έχει γράψει καλύτερη κινηματογραφική μουσική; δεν νομίζω, τρεις υποψηφιότητες για όσκαρ και ένα βραβείο δεν είναι λίγα. Ο Phil 6 ετών ήταν παιδί θαύμα και έπαιξε στην ταινία A Hard Day's Night των Beatles.

Τι απαντάτε για όλα αυτά, να απαντήσω εγώ για σας, ο Phil Collins είναι ποπ και λοιπόν; η ποπ κυριαρχεί εδώ και 100 χρόνια και ο Mozart ποπ είναι με αυτά τα κριτήρια, το progressive πού είναι; να σας πω εγώ, αν και αξίζει καλύτερης τύχης και μπορεί να αναγνωρισθεί μελλοντικά, είναι πεθαμένο, ξεχασμένοι θα ήταν οι Genesis, αλλά και ο Gabriel αν δεν έφευγε.

Δικαίωμα σας να σας αρέσει ο Gabriel και σε μένα αρέσει, αλλά ο Phil Collins είναι καλύτερος σε όλα, μόνο στο μουσάκι είναι καλύτερος ο Peter και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε τα γεγονότα, εδώ θα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι οι Fall ήταν καλύτεροι των Eagles, μερικοί έχουν παράξενη αντίληψη για το τι είναι εναλλακτικό..

Κώστας Ζουγρής