Από ανακοπή πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος, 10 αξέχαστες ατάκες του

Από ανακοπή πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος, 10 αξέχαστες ατάκες του

Στα 81 του χρόνια από ανακοπή καρδιάς έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες των γηπέδων, ο Νίκος Αλέφαντος.

Κόντρα με Θωμά Μαύρο

Στο πέρασμά του από την ΑΕΚ, ο Νίκος Αλέφαντος άνοιξε μέτωπο με τον Θωμά Μαύρο, που βρισκόταν στη «δύση» της ποδοσφαιρικής του καριέρας, και σε συνέντευξη, ο τότε τεχνικός της «Ένωσης» εξηγούσε πως «δεν βλέπει ονόματα αλλά βλέπει ποιος μπορεί να τον βοηθήσει στη δουλειά του...»

Όταν σχολίαζε τον Αρσέν Βενγκέρ, που τον ήθελε ο Ολυμπιακός

Όταν ο Νίκος Αλέφαντος απομακρύνθηκε από τον Ολυμπιακό, το 1994, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρεθεί σε συζητήσεις με τον τότε τεχνικό της Μονακό, Αρσέν Βενγκέρ, για τον οποίο ο Αλέφαντος δε είχε καλή γνώμη...

Στα εξηγώ ωραία, μάθε μπαλίτσα

Η ατάκα που έγινε ιστορία, η ατάκα που έγινε συνώνυμο του Νίκου Αλέφαντου. Το βίντεο με την ιστορία πίσω από το «στα εξηγώ ωραία;» και το «μάθε μπαλίτσα»...

Καλώς τα παιδιά 3-0

Παραμονές αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, τον Ιανουάριο του 2004, ο Νίκος Αλέφαντος φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης όταν και προέβλεψε πως ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Ριζούπουλη και... «καλώς τα παιδιά, καλώς τα, 3-0». Ο ΠΑΟΚ πήγε στη Ριζούλη και νίκησε με 1-2, με τον Νίκο Αλέφαντο να βγαίνει ξανά στο ραδιόφωνο, μετά το ματς.

Το τηλεφώνημα του Δούρου

Η τελευταία θητεία του Νίκου Αλέφαντου στον Ολυμπιακό τελείωσε με την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλου, με το παράπονο του Έλληνα τεχνικού να είναι η κίνηση του διαιτητή Δούρου να μη βγαίνει στο τηλέφωνο΄. Στην εκπομπή της Έλλης Στάη, ο Νίκος Αλέφαντος δάκρυσε.

Η αδυναμία του στον Κόκκαλη

Ο Νίκος Αλέφαντος έπινε νερό στο όνομά του Σωκράτη Κόκκαλη, και ήταν κάτι που όχι μόνο δεν το έκρυβε, αλλά το διατυμπάνιζε σε κάθε ευκαιρία, πόσο δε μάλλον όταν ο ίδιος ο Κόκκαλης είχε βρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέφαντου.

Αλέφαντος για ποδόσφαιρο και πολιτική

Ο Νίκος Αλέφαντος δεν δίσταζε ποτέ να εκφράσει την άποψή του. Σε δελτίο ειδήσεων στο οποίο κλήθηκε μετά την ήττα της Ελλάδας από την Τουρκία με 1-4 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Αλέφαντος έκανε πρώτα κριτική στους υφυπουργούς αθλητισμού και ακολούθως σχολίασε τα λάθη του Ότο Ρεχάγκελ.

Όταν τα έβαζε με όλους

Ένα ακόμα δείγμα γραφής και... υπογραφής του Νίκου Αλέφαντου είναι η στιγμή που ασκεί κριτική στους Έλληνες διεθνείς και ειδικά στον Άγγελο Χαριστέα, που βρισκόταν σε διπλανό τηλεοπτικό «παράθυρο».

https://www.youtube.com/watch?v=j466OaftjTA

Όταν ζητούσε... «ντιμπέι»

Οι φορές που άθελά του έκοβε λέξεις, ειδικά ξένες, και δεν τις πρόφερε σωστά, έχουν μείνει, και από τις πλέον χαρακτηριστικές είναι η στιγμή που ζητούσε τη διεξαγωγή... ντιμπέι.

https://www.youtube.com/watch?v=_pNyYc5mSug

«Το τραίνο φεύγει στις 8:30...»

Σχολιάζοντας το δύσκολο έργο του Κόντε να διαχειριστεί μεγάλους παίκτες, ο Νίκος Αλέφαντος έβγαλε το... ανθολόγιο με τις χιουμοριστικές ατάκες που αφορούσαν τον τρόπο που θα μπορούσε έναν προπονητής να διώξει έναν παίκτη

Πηγή: Έθνος