Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ENTER - Νέα έργα από τις: Kristin Lucas, Ari Melenciano, Zhenzhen Qi, Laurel Schwulst, Molly Soda

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ENTER - Νέα έργα από τις: Kristin Lucas, Ari Melenciano, Zhenzhen Qi, Laurel Schwulst, Molly Soda

Πέντε μεγαλουπόλεις την περίοδο της καραντίνας, η «αχόρταγη» φύση που οργιάζει, η λιακάδα ως φυσικό απολυμαντικό, η υπόσχεση μιας ανταμοιβής, ένα ημερολόγιο που ξαναγράφεται διαρκώς. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ENTER. Μπείτε στο onassis.org/enter.

Νέα έργα από τις: Kristin Lucas, Ari Melenciano, Zhenzhen Qi, Laurel Schwulst, Molly Soda

ENTER: Το Ίδρυμα Ωνάση συνομιλεί με την εποχή, τη στιγμή και την κατάσταση. Συνεχίζει να μοιράζεται και να δημιουργεί, ανέπαφα μεν, αλλά με την ίδια αγάπη για τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του, τους καλλιτέχνες και το κοινό τους. Το Ίδρυμα Ωνάση αναθέτει τις τελευταίες εβδομάδες σε δημιουργούς από όλο τον κόσμο νέα πρωτότυπα έργα φτιαγμένα μέσα σε 120 ώρες. Χωρίς να έχουν πλέον πρόσβαση σε θεατρικές σκηνές, χώρους προβών ή στούντιο, οι καλλιτέχνες δημιουργούν τα πάντα μόνοι τους, με τα laptop τους να ανάγονται σε δημιουργική υπερδύναμη. Από τις οθόνες μας και εμείς, πατάμε ENTER σε νέες φόρμες, σε νέες δημιουργίες, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα είδος καλλιτεχνικής ψηφιακής χρονοκάψουλας, μια πνοή ελπίδας για τον καλλιτεχνικό χώρο που πλήττεται και μία ακόμη απόδειξη ότι έχουμε ο ένας τον άλλον.

Αντλώντας από την εμπειρία της πανδημίας του Covid-19 και τις αλλαγές που αυτή επέφερε στη ζωή μας, το Ίδρυμα Ωνάση ανέθεσε την επιμέλεια της 8ης εβδομάδας του ENTER στο NEW INC του New Museum της Νέας Υόρκης, το πρώτο hub τέχνης, τεχνολογίας και design που έχει δημιουργηθεί από ένα μουσείο. Το NEW INC, με τη σειρά του, προσκάλεσε γυναίκες καλλιτέχνες και δημιουργικές τεχνολόγους, όπως οι Kristin Lucas, Ari Melenciano, Zhenzhen Qi, Laurel Schwulst και Molly Soda, να καταθέσουν νέες δημιουργίες τους. Τα έργα τους υιοθετούν διαφορετικά τεχνολογικά μέσα και αντανακλούν την επίδραση από την τεχνολογική επιτάχυνση που έφερε η καραντίνα στον κοινωνικό, συναισθηματικό και επαγγελματικό μας εαυτό.

Από Δευτέρα 22 Ιουνίου, η καλλιτέχνης Kristin Lucas μάς βοηθάει να «γευτούμε» τον παροξυσμό της φύσης που οργιάζει την περίοδο της καραντίνας με το Eat me· η καλλιτέχνης ηλεκτρονικών μέσων, designer και ερευνήτρια Ari Melenciano, με το έργο Electrocology of Sound Travel, δημιουργεί μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας ρίχνοντας τα φώτα σε 5 μεγαλουπόλεις την περίοδο της καραντίνας· η καλλιτέχνης, ερευνήτρια και παιδαγωγός Zhenzhen Qi τροφοδοτεί το web ημερολόγιο Quarantinediary.ai με απροσδόκητο τρόπο, στρέφοντας το βλέμμα της στον δικτυωμένο μας εαυτό· η καλλιτέχνης, designer και συγγραφέας Laurel Schwulst, με το ambient website που σχεδίασε για το έργο Sunshine Piece, μας «εκθέτει» στο θεραπευτικό φως της λιακάδας· η εικαστική καλλιτέχνης Molly Soda μάς καλεί να επανεξετάσουμε την εικονική μας παρουσία προκαλώντας ψηφιακή «αταξία» με το διαδραστικό web παιχνίδι Reward.

Ο Vallejo Gantner, Καλλιτεχνικός και Εκτελεστικός Διευθυντής του Onassis USA, αναφέρει: «Η θαυμάσια συνεργασία μας με το NEW INC έχει περάσει σε άλλη διάσταση – όχι μόνο χτίζοντας μαζί το ONX Studio [Onassis, NEW INC eXtended Reality Studio], αλλά κι επειδή τώρα αναθέσαμε πέντε σημαντικά έργα, που εξωθούν τα όρια του «ζωντανού» και διερευνούν ουσιαστικά τις δυνατότητες της ψηφιακής τέχνης. Τα έργα αυτά, κινούμενα πέρα από το μέσο του βίντεο, δημιουργώντας διαδραστικότητα με παιγνιώδη διάθεση και χρησιμοποιώντας διαφορετικές πλατφόρμες, δείχνουν την επινοητικότητα, τη δημιουργικότητα και την ποικιλομορφία των ιδεών και των καλλιτεχνών που αποτελούν το σήμα κατατεθέν του NEW INC.»

Η Διευθύντρια του NEW INC, Stephanie Pereira, σημειώνει: «Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Ιδρύματος Ωνάση για την επιμέλεια της 8ης εβδομάδας του ENTER. Κάθε ένα από τα διαδραστικά έργα που δημιουργήθηκαν από την ποικιλόμορφη ομάδα των μελών του NEW INC φαίνεται παραπλανητικά απλό. Όπως και ο χρόνος που περάσαμε κλεισμένοι στο σπίτι, κάθε έργο μάς προτρέπει να κατεβάσουμε ταχύτητα και να δούμε το περιβάλλον μας μέσα από νέα οπτική, κάτι που τελικά μας επιβραβεύει με νέες, αναπάντεχες ανακαλύψεις και νέους ορίζοντες.»

Το NEW INC, ένα πρόγραμμα του New Museum στη Νέα Υόρκη, συνιδρύθηκε από τη Lisa Phillips και την Karen Wong το 2013 και υπήρξε το πρώτο hub καλλιτεχνών που λειτούργησε υπό τη σκέπη ενός μουσείου. Είναι αφοσιωμένο στην υποστήριξη της καινοτομίας, της συνεργασίας και της επιχειρηματικότητας, στα πεδία των τεχνών, του design και της τεχνολογίας. Σήμερα, διευθύντρια του NEW INC είναι η Stephanie Pereira.

Διατίθενται ήδη έργα σημαντικών καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο που ανήκουν σε διάφορες γενιές και καλλιτεχνικά πεδία: Isabella Rossellini & Paul Magid, Ziad Antar, Μαρία Παπαδημητρίου, Αντώνης Φωνιαδάκης, Βασίλης Κεκάτος, Ευθύμης Φιλίππου, Σίμος Κακάλας, Δημήτρης Καραντζάς, Εύη Καλογηροπούλου, Kareem Kalokoh, Λένα Κιτσοπούλου, Κωστής Σταφυλάκης / Τεό Τριανταφυλλίδης / Αλέξης Φιδετζής, Akira Takayama, Risa Puno & Avi Dobkin, Ηλίας Αδάμ, Στέφανος Τσιβόπουλος, 600 HIGHWAYMEN, Maria Antelman, Kimberly Bartosik, Annie Dorsen, Emily Johnson, Kathryn Hamilton (Sister Sylvester), Radiohole, RootlessRoot, QUEENSBOUND 2020 (Nadia Q. Ahmad, Rosebud Ben-Oni, Pichchenda Bao, Nana Brew-Hammond, Jared Harel, Abeer Y. Hoque, Joseph O. Legaspi, Robert Ostrom, KC Trommer), Samita Sinha, Frisly Soberanis, Alina Tenser & Gabo Camnitzer, Xin Liu, Madeline Best & Brian Rogers, Tei Blow, keyon gaskin, Dynasty Handbag, Annie-B Parson, Γιώργος Ζώης, Eric Baudelaire, Tim Etchells / Jim Fletcher / Chris Thorpe, ITCHY-O, Ethan Lipton & his Orchestra, Daniel Wetzel (Rimini Protokoll), Eun-Me Ahn, Κατερίνα Ανδρέου, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Ιωάννης Μανταφούνης.

Θα προστεθούν νέα πρωτότυπα έργα, από τους Isabella Rossellini & Paul Magid, Έφη Μπίρμπα & Άρη Σερβετάλη, Kat Válastur, Χρήστο Σαρρή και πολλούς ακόμα διεθνείς καλλιτέχνες και οργανισμούς, ενώ η λίστα συνεχώς μεγαλώνει. Ο καθένας μόνος του, αλλά τελικά όλοι μαζί, δημιουργούν μια σειρά έργων που διακτινίζονται στις οθόνες μας, διαμηνύοντας έτσι πως η τέχνη δεν πρέπει να σταματά ποτέ, όποιοι και αν είναι οι περιορισμοί.

Πατήστε ΕΝΤΕR σε πάνω από 50 νέα έργα που διατίθενται ήδη, χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό, και περιπλανηθείτε στα έργα καλλιτεχνών που δίνουν φωνή στο σήμερα.

Αναλυτικά

Kristin Lucas, Eat me

generative animation WebXR

Kristin Lucas Eat Me 2020 desktop browser

Η φράση “eat me” (φάε με/φά’ το), μια απερίφραστη προσβολή «στα μούτρα», με επίχρισμα υπαινιγμών και σαρκασμού, γνωρίζει μεγάλη διάδοση στη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, καθώς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια, ματαιοπονώντας για το πώς να φάμε, τι να φάμε και ποιον να φάμε. Στο μεταξύ, διάφορα είδη ζώων τρώνε χαρούμενα και ευδοκιμούν εκεί έξω, σε χώρους που μέχρι πρότινος καταλαμβάνονταν από ανθρώπους. Το Eat me εντρυφεί στις αχόρταγες ορέξεις της φύσης, ως ένα 360 μοιρών generative animation WebXR, ενώ ακούγεται επίσης η καλλιτέχνης την ώρα που τρώει. Είναι σχεδιασμένο για να παίζει σε browsers επιτραπέζιων υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.

Το Eat me δημιουργήθηκε και σκηνοθετήθηκε από την Kristin Lucas και αναπτύχθηκε σε p5.js από τον Joe McKay.

Η Κρίστιν Λούκας είναι καλλιτέχνης, που παρεμβαίνει σε συστήματα και υποδείγματα για να πειραματιστεί με αφηγήσεις και νέους τρόπους ύπαρξης σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Τα υπαινικτικά έργα της απηχούν χιούμορ, παιγνιώδη διάθεση και φιλοσοφικούς στοχασμούς. Την έχουν παρουσιάσει τα έντυπα και ονλάιν μέσα Art in America, Engadget και Hyperallergic, ενώ έχει εκθέσει έργα της τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Εκπροσωπείται από την And/Or Gallery και την Postmasters. Τα βίντεό της διανέμονται από την Electronic Arts Intermix, ενώ το εμβυθιστικό έργο της εμφανίζεται στη διεθνή ερευνητική πλατφόρμα Radiance VR. Η Λούκας έχει πτυχία στις καλές τέχνες από το Cooper Union και το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν.

Σύλληψη, σκηνοθεσία δημιουργικού, σχεδιασμός χαρακτήρα, σχεδιασμός κίνησης, σύνθεση ήχου, developer: Kristin Lucas

Κύριος developer: Joe McKay

Όλοι οι ήχοι συντέθηκαν και ηχογραφήθηκαν από την καλλιτέχνη.

https://www.onassis.org/el/enter/eat-me-kristin-lucas

Ari Melenciano, Electrocology of Sound Travel (Ηλεκτροοικολογία του ηχητικού ταξιδιού)

WebVR, σχεδιασμός ήχου μέσω modular συνθεσάιζερ

sunshine piece 2 by laurel schwulst 2020

Αυτό το πρότζεκτ διερευνά τη σχέση μεταξύ πλανητικών τοπογραφιών, οικολογιών εν μέσω της καραντίνας και αφηρημένων ηχοτοπίων. Η Άρι Μελεντσιάνο έχει υλοποιήσει αυτή τη σχέση μέσα από μια οπτικοακουστική πλατφόρμα webVR. Καθεμία από τις 5 σελίδες είναι αφιερωμένη σε κάποια μεγαλούπολη ανά τον κόσμο. Οι εικόνες λαμβάνονται από το Google Earth για να εμφανίσουν τις τοπικές τοπογραφίες σε webVR. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας εικονικής πραγματικότητας σε περιβάλλον web, διάφορα portals μεταδίδουν ήχους από modular συνθεσάιζερ όπου η Άρι ανέπτυξε αλγόριθμους για τη μετατροπή των κλιματικών δεδομένων των πόλεων στη διάρκεια της καραντίνας του Covid-19 σε ηλεκτρικό ρεύμα που να παρέχει στο συνθεσάιζερ την απαιτούμενη ενίσχυση για την παραγωγή αφηρημένων ηχοτοπίων.

Η Άρι Μελεντσιάνο είναι καλλιτέχνης ηλεκτρονικών μέσων, designer και ερευνήτρια, η οποία εδρεύει στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης. Στο έργο της διερευνά τις ευφάνταστες δυνατότητες των διαδραστικών τεχνολογιών ανθρώπου-υπολογιστή. Διδάσκει design και τεχνολογία στο New York University και στο Pratt Institute. Επίσης, είναι ιδρύτρια της Afrotectopia, ενός κοινωνικού οργανισμού για την ενίσχυση της διεπιστημονικής καινοτομίας στη διατομή των τεχνών, του design, της τεχνολογίας, της Μαύρης κουλτούρας και του ακτιβισμού.

Μια δημιουργία της Ari Melenciano.

https://www.onassis.org/el/enter/electrocology-sound-travel-ari-melenciano

Zhenzhen Qi, Quarantinediary.ai

Zhenzhen Qi Quarantinediary.ai FINAL

Λογισμικό παραμετροποιημένο

Το Quarantinediary.ai είναι ένα web ημερολόγιο, το οποίο συνέγραψαν η καλλιτέχνης και ένα μοντέλο νευρωνικού δικτύου που τροφοδοτήθηκε (εκπαιδεύτηκε) με επιλεγμένα ονλάιν άρθρα που διάβαζε η ίδια κατά τη διάρκεια της αυτοαπομόνωσής της λόγω της πανδημίας του Covid-19. Με κάθε νέα επίσκεψη στο site, μέρος του ημερολογίου ξαναγράφεται δυναμικά. Το Quarantinediary.ai δείχνει πώς ο Δικτυωμένος Εαυτός μας γίνεται αναπόφευκτα αισθητός και λαμβάνει ανταπόκριση στη διάρκεια αυτών των κρίσιμων καιρών. Πάντοτε διαμορφώναμε και θα εξακολουθήσουμε να διαμορφώνουμε ο ένας την παρουσία του άλλου, συνειδητά ή ασυνείδητα. Μπορεί κανείς να νιώσει ότι τον νοιάζονται μόνο όταν αυτό ισχύει για όλους.

Η Τζεντζέν Κι είναι καλλιτέχνης, ερευνήτρια και παιδαγωγός. Είναι μέλος του NEW INC, του hub καλλιτεχνών που λειτουργεί υπό το New Museum, φιλοξενούμενη ερευνήτρια τεχνολογίας στο Pioneer Works, λέκτορας και υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Columbia. Από κοινού με τον Yang Wang, συνίδρυσε το ZZYW, μια συλλογικότητα τέχνης και έρευνας που δημιουργεί εφαρμογές λογισμικού, εγκαταστάσεις και κείμενα, ως εργαλεία διερεύνησης του πολιτιστικού, πολιτικού και εκπαιδευτικού αποτυπώματος του κόσμου των υπολογιστών.

Το Quarantinediary.ai δημιουργήθηκε από τη Zhenzhen Qi.

https://www.onassis.org/el/enter/quarantinediaryai-zhenzhen-qi

Laurel Schwulst, Sunshine Piece (Κομμάτι της λιακάδας)

Website

Η λιακάδα είναι ένα φυσικό απολυμαντικό. Το Sunshine Piece είναι ένα ambient website που διερευνά πώς φαίνεται η λιακάδα μέσα στο σκοτάδι – παρουσιάζοντας ένα σύνολο γραπτών οδηγιών να αλλάζει καμιά φορά, ανάλογα με την ώρα.

Η Λόρελ Σβουλστ (γενν. 1988, Νόρμαλ, Ιλινόι, ΗΠΑ) είναι καλλιτέχνης, designer και συγγραφέας, με κύρια ενδιαφέροντα την ατμόσφαιρα ενός περιβάλλοντος και το διαδίκτυο. Πέρυσι, κυκλοφόρησε το Flight Simulator (Εξομοιωτής Πτήσης), «μια ωδή στη λειτουργία πτήσης», ένα καινοφανές ταξιδιωτικό app για iOS και Android, και γιόρτασε επίσης την έναρξη του artistsspace.org, της ιστοσελίδας του νεοϋορκέζικου οργανισμού Artists Space, που παρουσιάζει το πλούσιο αρχείο του μέσω πολλαπλών εισόδων. Προηγουμένως, ήταν διευθύντρια δημιουργικού στην πλατφόρμα The Creative Independent της Kickstarter και designer στο δημιουργικό γραφείο Linked by Air. Έχει διδάξει στα πανεπιστήμια Yale, Princeton, Rutgers και στο California College of the Arts.

Μια δημιουργία της Laurel Schwulst.

https://www.onassis.org/el/enter/sunshine-piece-laurel-schwulst

Molly Soda, Reward (Ανταμοιβή)

Διαδραστικό website

MollySoda Reward 01

Το Reward είναι ένα μη-γραμμικό, διαδραστικό έργο στο Web, το οποίο αντλεί υλικό από spam mail, επιθετικές διαφημίσεις και ψηφιακή αταξία. Η δομή του παιχνιδιού ενθαρρύνει τους χρήστες να εγκαταλείψουν την κύλιση πάνω και κάτω στην οθόνη και να επιλέξουν μια πιο διευρυμένη προσέγγιση, κάνοντας κλικ και ανοίγοντας παράθυρα και διαφορετικές σελίδες, συχνά από εξωτερικές ιστοσελίδες που θα συνεχίζουν να αλλάζουν καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται χρονικά και μπορεί να είναι διαφορετικές για κάθε παίκτη. Η υπόσχεση μιας ανταμοιβής, είτε σιωπηρά (μέσα κοινωνικής δικτύωσης) είτε ρητά εκφρασμένη (spam, διαφημίσεις) μας κρατάει σε εμπλοκή με το παιχνίδι.

Η Μόλι Σόντα είναι εικαστική καλλιτέχνης που δουλεύει με βίντεο, εγκαταστάσεις, διαδραστική τέχνη, περφόρμανς και έντυπα μέσα. Η δουλειά της φιλοξενείται συχνά στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επιτρέποντας έτσι στο έργο της να εξελίσσεται και να αλληλεπιδρά με τις ίδιες τις πλατφόρμες. Η Σόντα ασχολείται με ερωτήματα που προκύπτουν από την επανεξέταση της εικονικής παρουσίας κάποιου, το πώς παρουσιάζουμε τον εαυτό μας και τον υποδυόμαστε για φανταστικούς άλλους ονλάιν, καθώς και το πώς η διαρκώς μεταβαλλόμενη φύση του ψηφιακού μας χώρου επηρεάζει τις αναμνήσεις και την αυτοαντίληψή μας.

Μια δημιουργία της Molly Soda.

https://www.onassis.org/el/enter/reward-molly-soda

ENTER | Αναθέσεις νέων έργων από το Ίδρυμα Ωνάση

Νέα έργα από 22 Ιουνίου 2020

Kristin Lucas, Eat me | NEW INC

generative animation WebXR

Ari Melenciano, Electrocology of Sound Travel (Ηλεκτροοικολογία του ηχητικού ταξιδιού) | NEW INC

WebVR, σχεδιασμός ήχου μέσω modular συνθεσάιζερ

Zhenzhen Qi, Quarantinediary.ai | NEW INC

Λογισμικό παραμετροποιημένο
Laurel Schwulst, Sunshine Piece (Κομμάτι της λιακάδας) | NEW INC

Website

Molly Soda, Reward (Ανταμοιβή) | NEW INC
Διαδραστικό website

Διατίθενται ήδη

Ηλίας Αδάμ, ΑΜΛΕΤ, a desktop performance

Video | Διάρκεια: 34΄11´´

Κατερίνα Ανδρέου, Feat.JULIE

Video | Διάρκεια: 16΄

Μαρία Διακοπαναγιώτου, perspective

Video | Διάρκεια: 17΄46΄΄

Γιώργος Ζώης, Touch me

Video | Διάρκεια: 8΄30΄΄

Σίμος Κακάλας, Tarantino

Video | Διάρκεια: 3΄04΄΄

Σίμος Κακάλας, Destination Acropolis

Video | Διάρκεια: 3΄55΄΄

Εύη Καλογηροπούλου, Πλακάκια (Tiles)

Video | Διάρκεια: 10´28´´

Δημήτρης Καραντζάς, Φυτά εσωτερικού χώρου

Video | Διάρκεια: 4΄03´´

Βασίλης Κεκάτος, Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει

Video | Διάρκεια: 12΄33΄΄

Λένα Κιτσοπούλου, Λάλκα

Video | Διάρκεια: 13´21´´

Ιωάννης Μανταφούνης, Can I take you to the bridge beyond the scene (Να σε πάω στη γέφυρα πέρα από τη σκηνή)

Video | Διάρκεια: 7΄35΄΄

Μαρία Παπαδημητρίου, Alter Ego

Video | Διάρκεια: 2´41´´

Κωστής Σταφυλάκης, Τεό Τριανταφυλλίδης, Αλέξης Φιδετζής,

Σημειώσεις για την ετοιμότητα: Βήμα πρώτο (Notes to Readiness: Step 1)

Παιχνίδι ρόλων, Video σε live-streaming στο YouTube

Στέφανος Τσιβόπουλος, Untitled (Junkopia Redux)

Video | Διάρκεια: 4΄17΄΄

Ευθύμης Φιλίππου, Βίντεο 2: Μέλη του σώματος, υφάσματα και σπορ

Video | Διάρκεια: 15΄37΄΄

Αντώνης Φωνιαδάκης, st Dominique bd Arago

Video | Διάρκεια: 4΄01΄΄

600 HIGHWAYMEN, Fighting World

Video | Διάρκεια: 10´57´´

Eun-Me Ahn, Body & Seoul

Video | Διάρκεια: 15΄34΄΄

Ziad Antar, Το μικρό καράβι (Ήταν ένα…) (The Little Boat [Il Était un...])

Video | Διάρκεια: 3΄

Maria Antelman, AntiBody

Video | Διάρκεια: 1´12´´

Kimberly Bartosik, The Game

Video | Διάρκεια: 5´19´´

Eric Baudelaire, The Glove

Video | Διάρκεια: 8΄

Madeline Best & Brian Rogers, 4 Fixations | The Chocolate Factory Theater

Video / audio | Διάρκεια: 9΄35΄΄

Tei Blow, Essay in Idleness (Δοκίμια οκνηρότητας) | The Chocolate Factory Theater

Video | Διάρκεια: 8΄

Annie Dorsen, Training Text, Step 2250

Video | Διάρκεια: 6´16´´

Tim Etchells, Jim Fletcher & Chris Thorpe, We are the King of Ventilators (Είμαστε ο Βασιλιάς των αναπνευστήρων)

Video | Διάρκεια: 9΄

keyon gaskin, How to Get Away With Westworld (Πώς να τα βγάλεις πέρα με τον Δυτικό Κόσμο) | The Chocolate Factory Theater

Video | Διάρκεια: 2΄43΄΄

Kathryn Hamilton (Sister Sylvester), Every Hologenome For Themselves

Video | Διάρκεια: 8΄49΄΄

Dynasty Handbag, Untitled Emergency (Άτιτλη κατάσταση ανάγκης) | The Chocolate Factory Theater

Video | Διάρκεια: 2΄21΄΄

ITCHY-O, Milk Moon Rite

Video | Διάρκεια: 13΄35΄΄

Emily Johnson, inbetween Kwimiak, blue

Video | Διάρκεια: 22΄47΄΄

Kareem Kalokoh, Swim

Video | Διάρκεια: 3΄30΄΄

Ethan Lipton & his Orchestra, Sleep Train

Τραγούδι | Διάρκεια: 6΄30΄΄

Annie-B Parson, 6΄ | The Chocolate Factory Theater

Αναπροσαρμοσμένο βίντεο ζωντανής παράστασης | Διάρκεια: 3΄10΄΄

Risa Puno & Avi Dobkin, The Quiet: Part 1

Παιχνίδι

Queensbound 2020 (Nadia Q. Ahmad, Rosebud Ben-Oni, Pichchenda Bao, Nana Brew-Hammond, Jared Harel, Abeer Y. Hoque, Joseph O. Legaspi, Robert Ostrom, KC Trommer), In the here and now | Queens Museum

Video | Διάρκεια: 4´46´´

Radiohole, Happy Hours

Video | Διάρκεια: 10´29´´

RootlessRoot, Σειρά videos

Untitled, Μέρος 1 | Διάρκεια: 2΄56΄΄

Take your Time | Διάρκεια: 2΄46΄΄

Τα πέλματά μας (Our Feet) | Διάρκεια: 1´27´´

Isabella Rossellini & Paul Magid, Darwin, What? (Δαρβίνος, τι;)

Video | Διάρκεια: 8´22´´

Samita Sinha, Into the day | Queens Museum

Video | Διάρκεια: 3´

Frisly Soberanis, Forces of a city #1 | Queens Museum

Video | Διάρκεια: 3´43´´

Akira Takayama, Heterotopia Garden

Οδηγίες για να φτιάξετε έναν κήπο στο σπίτι σας

Alina Tenser & Gabo Camnitzer, A Compass for the House Door | Queens Museum

Video | Διάρκεια: 11´06´´

Daniel Wetzel (Rimini Protokoll), Safety Cards 2.0 (Καρτέλες με οδηγίες ασφαλείας 2.0)

Video | Διάρκεια:12΄37΄΄

Xin Liu, Sleepwalk | Queens Museum

Videogame

Περισσότερες πληροφορίες στο onassis.org/enter