Δέντρο 1.400 ετών σκορπά στο έδαφος τα κατακίτρινα φύλλα του, δημιουργώντας ένα «χρυσό ωκεανό»

Δέντρο 1.400 ετών σκορπά στο έδαφος τα κατακίτρινα φύλλα του, δημιουργώντας ένα «χρυσό ωκεανό»

Το δέντρο φυτεύτηκε από τον ίδιο τον αυτοκράτορα Li Shimin, o oποίος υπήρξε ιδρυτής της περίφημης δυναστείας των Tang

Mία φορά τον χρόνο αυτό το πανύψηλο, εντυπωσιακό δέντρο στην επαρχία Zhongnan Mountain της Κίνας σκορπά στο έδαφος τα κατακίτρινα, χρυσά φύλλα του, δημιουργώντας ολόγυρα μία θάλασσα από χρυσάφι. Το πανέμορφο δέντρο μετά 1.400 χρόνια ζωής και είναι ένα από τα αρχαιότερα δέντρα σε ολόκληρη την Κίνα, ενώ βρίσκεται στον κήπο που βουδιστικού ναού Gu Guanyin, ένα μέρος με χιλιάδες επισκέπτες, το οποίο θεωρείται ευλογημένο και ιερό από τους Κινέζους.

xriso2

Οι μοναδικές εικόνες από το χρυσό ποτάμι που προκαλείται κάθε φορά που το δέντρο ρίχνει τα φύλλα του, έχουν γίνει πόλος έλξης για πάρα πολλούς τουρίστες που ταξιδεύουν στην μακρινή, κινεζική επαρχία για να απολαύσουν από κοντά το θέαμα που πρωτοείδαν σε φωτογραφίες που κάνουν κάθε χρονιά τον γύρο του κόσμου.

xriso3

Το σπάνιο δέντρο φυτεύτηκε στον κήπο του ναού από τον αυτοκράτορα της Κινέζικης Αυτοκρατορίας, Li Shimin, o oποίος υπήρξε ιδρυτής της περίφημης δυναστείας των Tang. Oι Tang βασίλευσαν στην χώρα από το 618 μέχρι το 907 μ.Χ..

xriso4

Εκτός από το υπέροχο κίτρινο χρώμα που αποκτά κάθε φθινόπωρο, το φύλλωμα του δέντρου θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στην ιατρική της ανατολής σε διαφορετικές παρασκευές φαρμάκων.

xriso5

Mε πληροφορίες από womantoc