Κάτω τα χέρια από τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον 'κάθε Σταμάτη' για τα πολιτικά του πιστεύω και τα προσωπικά του!

mp

kraounakis190520

Ο Σταμάτης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες συνθέτες που εμφανίστηκαν στην χώρα μας μετά την μεταπολίτευση. Μας έχει χαρίσει με τις μελωδίες του πολλά υπέροχα τραγούδια που συνεχίζουν να ομορφαίνουν την ζωή μας.

Η αντιπαράθεση που έχει σχέση με τα πολιτικά του πιστεύω, είναι καθαρά δικιά του υπόθεση και αυτών με τους οποίους θεωρητικά και ίσως ουσιαστικά βρίσκεται σε διαμάχη.

Το αν έχει δίκιο ή όχι είναι κάτι που θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα που είναι οι εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας και αν χρειασθεί τα δικαστήρια, όχι οι πολίτες που δεν τους αρέσουν αυτά που λέει, η ηλικία του, το βάρος του, το παρουσιαστικό του και η οποιαδήποτε κοινωνική συμπεριφορά έχει επιλέξει ο ίδιος, όπως και όλοι οι άνθρωποι.

Οι ενίοτε προσβλητικοί χαρακτηρισμοί δεν τιμούν τον πολιτισμό μας και δεν νομίζω να έχουν προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιθετική συμπεριφορά είχαν πριν από μερικές μέρες και αυτοί που διαφώνησαν με κομμάτια της συνέντευξης του Νίκου Πορτοκάλογλου, ενώ οι ίδιοι αντιδρούν αρνητικά σε οτιδήποτε πει ο Διονύσης Σαββόπουλος που όμως ειδικά στην περίπτωση του συνήθως γίνονται αποδεκτά από μεγάλο κομμάτι του λαού μας.

Ο Διονύσης, ο Πορτοκάλογλου, ο Μίκης, ο Νταλάρας, απολαμβάνουν μεγάλης κοινωνικής αποδοχής και είναι εξαιρετικά δημοφιλείς.

Τι κάνει ο Σταμάτης; υπερασπίζεται με τον τρόπο του, τα πνευματικά του δικαιώματα, θεωρεί τα τραγούδια παιδιά του, έχει ένα δίκιο, η ουσία όμως είναι και το τι λέει ο νόμος, αλίμονο αν αρχίσει να εφαρμόζεται ξεχωριστός νόμος για τον κάθε καλλιτέχνη, ήδη το Ελληνικό τραγούδι, που ανήκει σε όλους, υποφέρει, όλοι στην κυριολεξία πληρώνουμε με διάφορους τρόπους τους καλλιτέχνες, με πιο γνωστό αυτόν μέσω της ΕΡΤ.

Την αγάπη μας στον Σταμάτη και ΄κάτω τα χέρια από τον κάθε Σταμάτη΄ όποιες και αν είναι οι πολιτικές του απόψεις.

Κώστας Ζουγρής