Ανοίξτε τα σύνορα της καρδιάς σας στην μουσική, θα σας το ανταποδώσει!

Ανοίξτε τα σύνορα της καρδιάς σας στην μουσική, θα σας το ανταποδώσει!

Διάβασα το πρωί για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα μπάσκετ της Βέροιας με προπονητή τον Δημήτρη Γκίμα να καταφέρει να μείνει στην κατηγορία Α2 όπου ανέβηκε νομίζω επειδή κάποιες άλλες ομάδες δεν είχαν τις προϋποθέσεις, μάλλον υποθέτω οικονομικές.

Ο Δημήτρης και όλα τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα του είναι μαχητές και εύχομαι να καταφέρουν να μείνουν στην κατηγορία.

Η πίστη σ'αυτό που κάνει ο καθένας μας είναι βασική προϋπόθεση για να πετύχει τον στόχο του.

Θυμάμαι όταν ξεκινήσαμε αυτή τη σελίδα με δύο από τα παιδιά μου το πόσο δύσκολο ήταν να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των επισκεπτών του διαδικτύου.

Σήμερα οι αναρτήσεις μας είναι κοντά στις 50000, αριθμός σημαντικός πιστεύω που δείχνει το μέγεθος της προσπάθειας μας, οι επισκέπτες μας ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια..

Όταν όμως ξεκινάς κάτι πρέπει να έχεις ένα στόχο, εμάς όλοι οι στόχοι μας έχουν καταρρεύσει.

Οι διάφορες εταιρείες δεν στηρίζουν όση επισκεψημότητα και αν έχουμε και όλος ο πλανήτης να μας παρακολουθεί, είναι τόσο διεφθαρμένη η κατάσταση που μας αφορά ώστε δεν υπάρχει φως.

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα δεν έχουν όραμα και πίστη για τίποτα, δεν δίνουν δεκάρα όχι μόνο για την μουσική, αλλά γενικά για τον πολιτισμό, είναι οικογενειακές επιχειρήσεις με τα μέλη τους να αποτελούν την οικογένεια, όσοι δεν ανήκουν στα μέλη τους είναι ξένοι γι' αυτούς.

Ο κόσμος είναι τόσο μπερδεμένος και διχασμένος σε σημείο που το μέλλον δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο.

Σαν χώρα δεν ξέρουμε τι θέλουμε, τα σημερινά κόμματα εξουσίας είναι μπερδεμένα μεταξύ αριστεράς και δεξιάς και στην ουσία δεν είναι ούτε αριστερά, ούτε δεξιά, απλά παίζουν καθυστέρηση εκλιπαρώντας συνέχεια την Ευρωπαϊκή ένωση για βοήθεια σε κάθε τομέα και οι Ευρωπαίοι επειδή μας ξέρουν, μας στέλνουν ...την ηθική συμπαράσταση τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το μεταναστευτικό που στις επόμενες εβδομάδες θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις και θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, το αστείο είναι ότι όλοι το ξέρουν, αλλά δεν βρίσκουν λύσεις.

Σήμερα ουσιαστικά η αντιπολίτευση με όλους τους φίλους της που είναι ενεργοποιημένοι στο διαδίκτυο, αλλά και βουλευτές της, ζητούν το άνοιγμα των συνόρων για να έλθουν τα αδέλφια μας οι Σομαλοί, Αφγανοί, Πακιστανοί, Σύριοι, Ιρανοί κλπ κάτοικοι, ακόμα και από την Νότια Αμερική.

Ωραία όλα αυτά, αλλά γιατί δεν άνοιγαν τα σύνορα όταν ήταν κυβέρνηση; περίμεναν να τα ανοίξει η επόμενη;

Μπορεί βέβαια η Ελλάδα να είναι η γη της επαγγελίας και να μην το ξέρουμε, ας γίνουμε λοιπόν η κιβωτός του πλανήτη και να σώσουμε όσους κινδυνεύουν από την Βολιβία μέχρι την Ινδονησία και από την Γκάνα μέχρι την Μογγολία.

Στην Ελλάδα, στην ουσία όλοι οι Έλληνες παραμένουν αναζητητές ενός νέου ΠΑΣΟΚ, που θα τους επιτρέψει να κερδίζουν συνέχεια χωρίς να πληρώνουν τίποτα, δεν είναι τυχαίο ότι τα δύο πρώτα κόμματα παλεύουν για να πάρουν τους ψηφοφόρους του, είναι λάθος όμως γιατί όλοι οι Έλληνες είναι ΠΑΣΟΚ.και κολλημένοι στο παρελθόν, ψάχνουν μάλιστα τον Ελ Σιντ Ανδρέα Παπανδρέου για να τους βγάλει από την κρίση.

Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι γι' αυτό που κάνουμε, θα το κάνουμε μέχρι το τέλος γιατί αγαπάμε την μουσική που είναι η ζωή μας και πιστεύουμε σ' αυτήν, αυτή η πίστη μας οδηγεί στα επόμενα βήματα, έστω και χωρίς την βοήθεια σχεδόν κανενός, είναι ζήτημα αν βοηθούν πια 25-30 άτομα, περνάμε ωραία όμως, έστω και γκρινιάζοντας.

Κώστας Ζουγρής