Σας αρέσουν οι Νταλάρας, Χαρούλης, Σαββόπουλος, Μποφίλιου; Η σιωπηρή πλειοψηφία παραείναι σιωπηρή

Σας αρέσουν οι Νταλάρας, Χαρούλης, Σαββόπουλος, Μποφίλιου; Η σιωπηρή πλειοψηφία παραείναι σιωπηρή

Τα χρόνια περνάνε χωρίς να αλλάζει ουσιαστικά η συμπεριφορά αυτών που έχουν σαν σκοπό της ζωής τους να είναι αφοσιωμένοι στο παιχνίδι που κυριαρχεί στην εποχή μας και είναι οι επιθετικές παρεμβάσεις μιας μειοψηφίας η οποία ψάχνει να βρει ευκαιρία για να αμφισβητήσει τα αυτονόητα.

Το Ελληνικό τραγούδι εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι στα καλύτερα του, έχει ακολουθήσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία και άλλων μεσογειακών χωρών, όπως η Γαλλία και η Ιταλία όπου πια το χιπ χοπ έχει κυριαρχήσει σε βάρος της μελωδίας που έδινε την δυνατότητα σε αυτές τις χώρες να έχουν τραγούδια τους μέσα στους καταλόγους επιτυχιών των λεγόμενων Αγγλοσαξονικών χωρών, αυτό μάλλον δεν θα ξανασυμβεί, ή ίσως θα συμβεί στο μέλλον περιστασιακά, 1-2 φορές κάθε 10 χρόνια.

Η αλλαγή δεν έγινε από την μια μέρα στην άλλη, Αμερικανοί και Βρετανοί δουλεύουν αρκετά για να επικρατήσει η μουσική τους στις υπόλοιπες χώρες, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Πρωθυπουργοί και πρόεδροι συνέχεια αναφέρονται στην μουσική σε Αμερική και Αγγλία, εδώ οι δικοί μας θυμούνται την μουσική μόνο στους θανάτους καλλιτεχνών.

Ένα κομμάτι του κοινού, ακολουθεί την ίδια τακτική με διαφορετικό στόχο. Επίθεση σε ότι αφορά καλλιτέχνες όπως ο Νταλάρας, ο Σαββόπουλος, η Πάολα, ο Γιάννης Χαρούλης, Νατάσα Μποφίλιου και μερικοί ακόμα όταν κάνουν δηλώσεις που δεν τους αρέσουν, όπως ας πούμε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Πορτοκάλογλου κα.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών η μεγάλη δημοτικότητα που έχουν και αυτό φαίνεται όχι μόνο από την πορεία τους, αλλά και από την έκταση που παίρνουν οι αντιδράσεις όταν δημοσιεύουμε κάτι γι' αυτούς.

Βέβαια αυτό είναι συνηθισμένο φαινόμενο για αρκετούς, αφού το αγαπημένο κόμμα του Έλληνα είναι το ΟΦΑ, δηλαδή όπου φυσάει ο άνεμος, οι ίδιο κοροϊδεύουν τον Σημίτη, τον Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, λες και όλους αυτούς τους ψήφισαν οι ξένοι, όχι οι Έλληνες ψηφοφόροι, αλλά και κορυφαίους ποδοσφαιριστές όπως ας πούμε ο Καραγκούνης και ο Μπασινάς που ήταν από τους καλύτερους, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης.

Εντάξει, λογικό πάντα σε όλες τις κοινωνίες υπάρχουν αντιδράσεις σε διάφορα θέματα. όμως είναι αξιοπερίεργο το ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που αντιδρούν σε κάτι που πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό, οι περισσότεροι αποφεύγουν να σχολιάσουν τα αυτονόητα.

Η αντίδραση που έχει σε όλους τους τομείς η μειοψηφία, φέρνει βέβαια θετικά αποτελέσματα αφού με τον δικό της τρόπο κερδίζει πόντους, όμως ο κόσμος μας αλλάζει, το αν είναι καλύτερος θα μπορούσαν να το κρίνουν οι νεότεροι, όμως δεν τους μένει καιρός να σκεφτούν επιστρέφοντας κουρασμένοι στο σπίτι από τις συμμετοχές τους στα τηλεοπτικά reality.

Κώστας Ζουγρής

Ελάτε στη παρέα μας