Όταν προδώσεις τον εαυτό σου τελείωσες

Όταν προδώσεις τον εαυτό σου τελείωσες

Είναι μεγάλο δίλημμα το αν πρέπει να απαντάω σε σχόλια ανθρώπων που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα και από άγνοια συνήθως βγάζουν λανθασμένα συμπεράσματα.

Ότι απάντηση και να δώσω, χαμένος θα είμαι.

Πώς μπορώ πχ να εξηγήσω στον Β. ότι, όχι μόνο εγώ, αλλά όλος ο πλανήτης πιστεύει ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της Beth Hart με την Lady Gaga γιατί απλούστατα η μία είναι η Lady Gaga και η άλλη είναι η Beth Hart η οποία βέβαια είναι πολύ καλή, αλλά δεν είναι και Janis Joplin όπως ίσως νομίζουν μερικοί.

Με έχει κουράσει πολύ η ιστορία με τις δωρεές στην σελίδα μας. Αυτοί οι οποίοι βοηθούν είναι λίγοι και οι ίδιοι και οι ίδιοι, σε σημείο που πραγματικά αισθάνομαι άσχημα.

Από την άλλη, κάθε λίγο και λιγάκι από το περιβάλλον μου και ειδικά από κάποιο από τα παιδιά μου παίρνω μηνύματα το πόσο άσχημα βλέπουν ορισμένοι γνωστοί ή άγνωστοι τις εκκλήσεις μου για βοήθεια.

Τυχαία, όλοι αυτοί που με κρίνουν αρνητικά, έχουν μία άλφα καλή οικονομική επιφάνεια και ίσως ενοχλούνται για λόγους που δεν μπορώ ή δεν είμαι σε θέση να τους κρίνω.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι ποτέ στην ζωή μου δεν έχω ζητήσει δανεικά από κανένα, ούτε από τράπεζα, προσπαθούσα πάντα, ανεξάρτητα με τις ανάγκες μου, να τα βολεύω με ότι είχα.

Αν εγώ ζητιανεύω, όπως πιστεύουν μερικοί, τότε ζητιανεύουν τα μισά Αμερικάνικα έντυπα και αρκετά από τα Βρετανικά.

Μα μου λένε, εκεί είναι Αμερική, έχουν μάθει διαφορετικά.

Εγώ δεν μπορώ να φτιάξω την Ελληνική κοινωνία που κάνει διδάκτορες πανεπιστημίων ανθρώπους που γλύτωσαν μετά από πολλές δίκες από την δικαιοσύνη και εκκρεμούν πολλές ακόμα υποθέσεις τους.

Μου αγόρασαν σήμερα τα παιδιά μου τσοντάροντας νέο υπολογιστή γιατί έχω έναν αρχαίο, αυτά τα έξοδα επιβαρύνουν με 60 ευρώ τον μήνα, μου γράφουν μερικοί, μου το λέει και μία από τις κόρες μου, πόσα έξοδα έχετε και ζητάτε λεφτά, καλό είναι να μας πουν αυτοί το πόσα έξοδα έχουν και θέλουν να πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους, όχι να μας ζητούν έλεγχο την στιγμή που δεν στέλνουν ούτε 1 ευρώ τον χρόνο.

Αυτή η προσπάθεια άρχισε ερασιτεχνικά και τώρα έχει προσελκύσει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και για να βλέπετε αυτό που βλέπετε, μερικοί άνθρωποι δουλεύουν από τα χαράματα μέχρι τα μεσάνυχτα.

Έχω μπλέξει γιατί αισθάνομαι σαν τον τζογαδόρο που νομίζει ότι θα γυρίσει το χαρτί και όμως, όσο και να ανεβαίνουν οι επισκέψεις διαφήμιση, εκτός από 2-3 εταιρείες δεν βλέπουμε, οι διαφημίσεις πάνε σε όσους έχουν σχέση με την πολιτική και εμείς δεν γλύφουμε κανένα.

Με αποκάλεσε ένας κρατικοδίαιτο, ποιον εμένα και τον Γιάννη που για 3 ολόκληρα χρόνια δουλεύαμε στην ΕΡΤ χωρίς αμοιβή, όλοι μας κορόιδευαν με τα καθημερινά θα και θα και πληρώναμε και ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες χάσαμε.

Άσε που για 12 χρόνια δουλεύαμε χωρίς 1 δραχμή αύξηση γιατί κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να μας δώσει και ο Πετρίδης αγαπάει πάντα πιο πολύ το ραδιόφωνο από το χρήμα.

Δεν γράφουμε λέει μόνο για μουσική, έχουν δει την στροφή που έχουν κάνει τα ξένα ΜΜΕ; Το νέο του Justin Bieber είναι πρώτη είδηση και γράφουν για πολιτική και πολλά άλλα.

Και ανήκουν σε μεγάλους ομίλους που η μία εταιρεία βοηθάει την άλλη. Εμάς ποιος μας βοηθάει; οι 150 που μας στηρίζουν ή οι 5.900.850 που αδιαφορούν και δεν θέλουν να δώσουν ούτε την αξία ενός καφέ, μια φορά τον χρόνο, αυτό το σύνθημα ενοχλεί.

Πόσοι είναι αυτοί που δεν μπορούν να θυσιάσουν 1 ευρώ τον χρόνο;, δεν το κάνουν όμως και με κατηγορούν και από πάνω.

Δεν θες να βοηθήσεις, δικαίωμα σου, σε ενοχλεί η 'επαιτεία' γιατί όμως δεν ανοίγεις τα link με τις μουσικές ειδήσεις, αλλά μπαίνεις μόνο για να βρίσεις πχ τον Σαββόπουλο, γιατί δεν γίνεσαι φίλος στην ομάδα μας ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ!!! από τις 4 στις 5 που δεν σου στοιχίζει τίποτα, γιατί δεν κοινοποιείς τις αναρτήσεις μας, αλλά κάνεις ένα like και είσαι εντάξει με την συνείδηση σου.

Έχω κουραστεί πολύ, μου χρεώνουν όσα δεν τους αρέσουν, ενώ δεν μου πιστώνουν αυτά που τους αρέσουν, όλοι με κατηγορούν, ελάχιστοι συμπαραστέκονται ηθικά,,ακόμα και από το περιβάλλον μου.

Είναι ζήτημα αν έχω ακούσει ένα μπράβο στην ζωή μου, όλοι με μαλώνουν γιατί δήθεν περιμένουν περισσότερα από μένα, ξέρουν όμως ότι έχω κάνει πολλά.

Η μηχανή του χρόνου, αν κάποτε ανακαλυφθεί θα είναι η καλύτερη εφεύρεση, θα σου δίνει πχ δύο επιλογές, θα σου λέει τι θες αυτό ή αυτό και δεν θα μπορείς να γλυτώσεις με αόριστες υπεκφυγές και υποθετικά σενάρια.

Διαφήμιση δύσκολα θα δούμε, μας λένε πως τώρα θα ετοιμάσουν τον προϋπολογισμό του 2020, έχουμε κάνει κι εμείς budget, όλοι το κάνουν το αργότερο τον Νοέμβριο, απλά δικαιολογίες και όλη η Ελλάδα να μας ακολουθήσει αν δεν αναζητήσουμε 'πλάτες' φως δεν θα δούμε. Αλλά αυτό θέλετε;

Κώστας Ζουγρής